Söndagsstress och andra nöjen

Tror jag hade alarmet på klockan 6:00 men eftersom jag vaknade 4:45 gick jag upp då. Idag skulle mycket hinnas med.

Det var galet kallt inne, bara 15 grader, och jag bestämde mig för att unna mig lite värme. Satte på båda värmefläktarna, den i sovrummet och den i vardagsrummet. När det var 20 grader i sovrummet stängde jag av där men lät den i vardagsrummet där jag drack kaffe vara på en stund till. Vi kan numera se förbrukningen dag för dag och när L och jag sov i stugan i maj kunde jag se, i efterskott, hur enormt fläktarna påverkade elförbrukningen. Men att stirra sig blind på kostnaden och frysa är mer hälsovådligt än förståndigt.

Drack en kopp kaffe och gjorde sedan en till och åt två mackor. Det ljusnade ute och hade jag bara haft tid hade jag kunnat sitta där vid fönstret och bara vara. Men eftersom jag gått upp lite tidigare än beräknat hade jag tid att sitta en stund i alla fall. Innan jag klädde på mig drack jag en tredje kopp.

Packade inför resan, efter den lista jag skrivit förra veckan. Drack ännu en kopp kaffe, skrev ett blogginlägg och började sedan förbereda mig för att åka först på ärenden och sedan hemhem för att flytta på saker inför morgondagens fönsterbyte. Jag bor precis lägligt för att mitt sovrumsfönster ska användas till prickskytte. Det är obehagligt, stressande och dyrt med självrisken. Jag har pratat med polisen vid några tillfällen och den gång de kom dit så frågade de om jag var säker på att det inte var jag själv som skjutit. Då var det ett skotthål i fönstret. Annars är det vanligast med sten och slangbella. Eller att man helt enkelt står på berget och kastar prick. Suck! I år har man krossat fönstret fem gånger. Hittills.

Började med att åka ut till Arninge för att hämta den kamerarelaterade prylen. Det stod på hemsidan att de skulle öppna klockan 11:00, men de öppnade redan klockan 10:00. Blir så trött på företag som inte kan hålla sina hemsidor uppdaterade. Hur svårt kan det vara!

Mitt ärende tog inte lång tid alls och sedan åkte jag hemhem via MacD i Akalla där jag köpte en McFeast i driven som jag sedan åt när jag kom hem.

Ägnade större delen av dagen till att sortera papper och bära ut till återvinningen. Flyttade runt på saker som i ett 15-spel. Kände mig trött och vilade lite innan jag tog tag i ännu en omgång med städning. Inte roligt. Men nödvändigt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Söndagsstress och andra nöjen

 1. Ingrid skriver:

  Städning är ju ganska nödvändigt att ta tag i och man känner en viss tillfredsställelse när det är avklarat. För tillfället är fönsterputsning något som jag behöver prioritera.
  Hoppas att dina planer inför dagen kommer att klaffa!
  Lycka till och ha en Glad måndag!
  Kram, Ingri

 2. znogge skriver:

  Fördelen med att städa är väl att det ger direkt och synligt resultat så då blir man nöjd.
  Våra fönster skulle behöva putsas för de är mer än lovligt smutsiga så vi får väl se om andan faller på.
  Vilken ovanligt korkad kommentar från polisen. Jag menar vem skjuter på sitt eget fönster? Suck säger jag bara.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det var värre än så för de frågade om jag inte stått inne i mitt sovrum och skjutit. Men det var bara den yttre rutan som var trasig. Suck!

   Natti natti! Sov gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *