Är det det här dom kallar fredag

Trots att jag hade alarmet på 4:30 så vaknade jag av mig själv ungefär tio minuter innan. Det är alltid skönt att vakna spontant, jag känner mig mindre trött då.
Gick upp och gjorde kaffe, drack det och gjorde mig sedan i ordning för att åka.

Åkte ner till Cirkel K och tvättade bilen. Sedan fortsatte jag till Uppsala och bilverkstan. Där hade det blivit något missförstånd och jag var inte bokad som service medan jag väntade. Det innebar att jag fick vänta länge på min tur. Men dte funkade det också. Gick ingen nöd på mig där jag satt.

När bilen var klar åkte jag till IKEA för att äta. Det var lite för tidigt för riktig mat och man hade frukostbricka och andra mackor. Jag bestämde mig för en räkmacka.

Det var gott, men jag hade ändå svårt att få i mig hela mackan. Tvingade i mig det sista.

Sedan hamnade jag lyxtidfällan, har ju lätt att slösa tid som jag egentligen inte har, och traskade runt och tittade på saker. Inte så länge dock.

Parkerade om bilen och gick in på Stora Coop och köpte mat till kvällen. Sedan åkte jag hem. Behövde vila lite, hade varit uppe sedan 4:23.

Fixade lite med månadens räkningar och lite annat. Sedan plockade jag ihop saker jag skulle ha med till stugan och gav mig av.

Fick för mig, trots att det var rusningstid, ,fredag och allmänt trafikkaos, att ta en tur med bilen runt telefonplan och räkna hur många våningar de byggt på det höga huset som ska bli sexton eller sjutton våningar. Det var lite svårt att räkna för man kommer ju inte ända fram, men jag tror att de håller på med ytterväggarna till våning nio. Sedan åkte jag en sväng i Midsommarkransen och krånglade mig sedan tillbaka ut till E4:an. Hade inte direkt lust att åka via Södermalm för 45 kronor. I rusningstid är det dyrt. Hade redan betalat 40 kronor på Essingeleden.

Kom till sist fram till stugan och kunde bära in mina saker och starta matlagningen. Gjorde tacos och hällde upp ett glas vin. Pratade med Å H i telefon och vi bestämde att höras för att ses längre fram, när jag är hemma igen.

Klockan 19 var det dags för styrelsemöte i studentkåren, på zoom. Vi var faktiskt klara strax innan 20, annars brukar vi nästan jämt dra över en stund.

Tittade sedan på den nya serien Taelgia. Imorgon hoppas jag kunna sova länge, ska ha fri sovning. Jag är verkligen trött, men har hunnit en hel del punkter på atttgöralistan.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Är det det här dom kallar fredag

 1. znogge skriver:

  Jag är imponerad över att du kan tänka dig att stiga upp halv fem en ”ledig dag”. Men visst, har man saker som ska ordnas så måste man. I morgon ringer klockan halv sju och det ser jag inte fram emot. Skönt att du fick fixat med bilen.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Frivilligheten var väl lite begränsad. Hade en servicetid klockan 7:00 och servar man inte efter milen så mister man garantin. Försökte få en tid innan jag skulle resa till Afrika, men det fanns ingen ledig. Ja, ja… nu är det gjort och förhoppningsvis dröjer det till nästa gång. Ska väl köra mindre nu när jag inte ska jobbpendla. Men vi får väl se hur det blir med den saken, jag har inte fått tillräckligt med arbetspass ännu.

   Det blev inte mycket av min sovmorgon. Men jag sov i alla fall en timme längre än du. Lycka till med hundaktiviteterna!

   Kram

 2. Micke skriver:

  Det var ju rejält mycket du fick gjort, bra jobbat.
  Ja, de där trängselskatterna tar ju på hushållskassan, fint om man kan ”snirkla” sig förbi det där på något vis även om det väl egentligen mest är en principsak.

  Ha en fin helg nu Kraka.

  • Kraka skriver:

   Tack Micke!
   Ja, jag betar av på min lista, har ju fortfarande några dagar på mig. På lördag om en vecka reser jag till Japan.
   Ha en fin helg!

 3. Ingrid skriver:

  Du fick som vanligt mycket uträttat. Så skönt att ha fått service på bilen.
  Jag har också sett den där serien och satt i mitt stilla sinne och funderade över om jag skulle ta och räkna hur många gånger de säger kuken. Det är verkligen ett andefattigt språk de har. Nästa avsnitt sitter jag redo med penna och papper.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *