Blött, blött blött… Trött, trött, trött…

Innan jag la mig igår hörde jag att det regnade. Igen. Hela sommaren har regnat bort för mig. Varje dag efter midsommar. Hade verkligen hoppats på att få några septemberdagar att måla.

Vaknade tidigt, eller halvtidigt. Klcokan var bara strax efter halv åtta. Men när jag kollade så såg jag att jag sovit nio och en halv timme så jag får väl ändå vara nöjd. Mer än nio timmar ska man helst inte sova.

Hade en lugn långförmiddag med kaffe, ostmackor på Hönökaka och playTV. Läste både bloggar och artiklar. Skrev packlista och planerade. Sedan klädde jag mig för att gå med återvinning, sopor och till toaletten. Livet på kolonin. 🙂

När jag kom tillbaka drack jag kaffe och åt en ostmacka. Sedan bytte jag om, hämtade bilen och gav mig av. Skulle till min bror och svägerska.

Var ute i så pass god tid att jag hann tavägen förbi Stora Coop där jag tänkt köpa en nageltång. Tyvärr hade de ingen, men det hade istället apoteket som ligger i samma byggnad. Åkte sedan genom Geneta och tänkte på gårdagens teveserie, Taelgia, som visserligen huvudsakligen utspelade sig i Ronna, men det är typ samma lika.

Jag blev bjuden på middag, kyckling med potatisgratäng. Jag hade med mig ett par tomater från min odling.

Det smakade så bra. Kycklingen var färdigskivad och tillagad av Guldfågel. KOmmer absolut att köpa sådan. Både enkelt och gott.Vi åt sedan glass till efterrätt och sedan satt min bror och jag och pratade lite medan M gjorde klart äppelmos hon hade på gång. Därefter blev det kaffe.

Det fanns att välja på. Jag åt faktiskt bara en kaka. Så det så.

Till sist blev det dags att åka hem. Det gick snabbt, var inte så mycket trafik trots att det var lördagskväll. Mörkt förstås när jag kom till koloniområdet, men det var i alla fall några grannar som var där. Lite skönt att inte vara ensam i området.

Var lite trött, men någon måtta får det ju vara en lördagskväll. Jag kan väl inte lägga mig före nio!

Sedan började det regna och då försvann ännu ett hopp om att hinna måla innan jag reser. Lyssnade på ljudbok och drack ett glas rött.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Blött, blött blött… Trött, trött, trött…

 1. znogge skriver:

  Då har vi haft tur för vi har haft en fin september vädermässigt fast då var du ju bortrest. En bra och trevlig lördag i alla fall och att bli bjuden på god mat är inte fel.
  Skönt att inte vara ensam i koloniområdet. Tror knappt att jag hade vågat det…

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Det är omväxlande sol och regn, men för måningen krävs ju flera torra dagar och sedan torktid på minst 8 timmar. Så har det inte varit en end dag jag varit hemma sedan efter midsommar.
   Tror jag känner mig lika trygg här som hemmahemma. Det är ju inte heller någon trygg plats längre. Tyvärr…

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vilken otur med vädret! Ska man måla behöver det verkligen vara uppehåll några dagar. Här har vi haft en riktigt fin september och även om det kommit en och annan skur har det nästan känts som sommar en del dagar.
  Den där kycklingen du blev bjuden på ser intressant ut. Jag ska kolla om den finns på Konsum här i Klintehamn.
  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, vädret har varit, och är, irriterande. Den där kycklinngen borde nog finnas lite här och var.
   Ha en fin söndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *