Fem en fredag v. 38: I nuet

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När behövde du sist improvisera någonting som MacGyver?
 2. Vad är det mest spontana du gjort i veckan?
 3. Vad gjorde du nyligen i sista minuten?
 4. Hur organiserar/planerar du din vecka?
 5. Vad ger dig tunghäfta?

 

 1. Vem minns inte MacGyver! Hans improvisationer i besvärliga situationer skapade ett begrepp, ett sätt att lösa ”allt”. Det fanns inga situationer som inte gick att lösa med en schweizisk armékniv, silvertejp och en gnutta genialitet. Vi pratar om det ibland på jobbet, intensivvård innehåller många situationer där man behöver jobba lite i MacGyvers anda. Kommer inte ihåg någon närliggande situation just nu, men vem har inte tejpat ihop läckande dränage, syrgasslangar och liknande i akuta situationer. 😀
 2. Tror inte jag gjort något spontant den här veckan. Har en noggrant planerad lista.
 3. Packade upp min resväska, och sorterade tvätten, bara tio minuter innan min tvättid började.
 4. Listor!
 5. Jag får sällan tunghäfta. Men ibland avstår jag från att säga det jag tänker och går bara iväg.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fem en fredag v. 38: I nuet

 1. Micke skriver:

  Är ju ingen spontan människa alls, jo, kanske om jag får planera det en vecka innan, inte min grej alls.
  Sista minuten är inte heller det min grej, men ibland så faller det väl åt det hållet iallafall.

  Men visst är det så, bättre att gå iväg än illa fäkta, eller hur ordspråket nu var. 😉

  Ha en fin söndag Kraka.

  • Kraka skriver:

   Jag gör gärna saker spontant. Men just nu behöver jag beta av en jättelång lista med saker och då ryms det inte. Sista minuten däremot är ofta förekommande. Tyvärr…

   Ha en fin söndag!

 2. znogge skriver:

  När man har mycket som ska göras och tiden är knapp är det utmärkt med listor. Själv tycker jag om att göra en sak i taget och sedan kunna pricka av den.

  Silvertejp kan vara en alldeles utmärkt lösning och har räddat många i nöd.

  Kram och god söndag!

 3. Pingback: Fem en fredag v. 39: Karriär - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *