Bara tre månader kvar

Blev en sån där natt då jag vaknade vid tretiden och inte somnade om igen förrän vid halvsjutiden. Helt värdelöst med andra ord. Jag som så väl behöver sova, sova ikapp.
Det resulterade i att jag sedan sov hela förmiddagen.

Gick upp lagom för att laga lunch och äta. Fixade till resterna av tacosen jag hade i förrgår.

Konstaterade sedan att det fanns utrymme för att ha en ledig dag trots min långa attgöralista. Hade betat av bra från den.

Vilade mestadels under dagen, lyssnade på ljudbok och laddade energi. Kollade igenom min sömnhistorik under resan och kunde snabbt konstatera att det inte var konstigt att jag känner mig trött. Det var sällan jag sovit ens fem timmar och vi hade långa dagar och mängder med intryck. Jag ser också på mitt sömnmönster sedan jag kom hem att jag tar igen sömn med att ha högre procent djupsömn.

På eftermiddagen åkte jag iväg med T-banan för att gå på konsert i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten. Det är, tycker jag, en av Stockholms vackraste kyrkor. Den invigdes 1961 och har stora glasmålningar med motiv från Uppenbarelseboken.

Kvällens konsert, Han satte högra foten på havet och den vänstra på jorden. Det är ett körverk av Sofia Lärkfors som inspirerats av glasmålningarna i kyrkan.

Vad tyckte jag då? Jo, det var en intressant tolkning av texter ur Uppenbarelseboken. Modernt, men ändå vackert.
Något som också var intressant var hur många betedde sig. Det skreks och busvisslades. Jodå, jag förstår att det var anhöriga både till kompositören och körmedlemmarna som ville visa sin uppskattning. Men trots det vill jag påpeka att det var en kyrkokonsert. Inte en rockrockkonsert. Lite får man väl ändå begära att även kyrkoovana människor ska kunna uppföra sig. Suck!

Efteråt gick jag samma väg tillbaka till Telefonplan, gick in på Pressbyrån och köpte en dricka och en korv med bröd. Det var dags att ta den sista malariatabletten. Den ska tas tillsammans med mat.

Behövde inte vänta mer än några få minuter på T-banan. Tornet, som en gång i tiden användes för kortvågsforskning, kan få olika färg på fönstren. Det är en konstinstallation som alla kan hantera med sin mobil antingen genom en app eller med att ringa ett speciellt nummer. Just när jag gick förbi var det bara de nedre fönstren som hade färg. Igår såg jag tornet från E4:an när jag kom från Södertälje. Då lyste det med många vackra färger. Färgsättningen fungerar från solnedgång till soluppgång och kan styras från hela världen.

Hemma i stugan unnade jag mig en liten stund med vin. Det fanns en tredjedels glas kvar i flaskan. Det fick räcka. Sedan var det sovdags inför den nya veckan. Förresten, har ni tänkt på att det bara är tre månader kvar till julafton?!

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Bara tre månader kvar

  1. Znogge skriver:

    Så skönt med en vilsam och ledig dag för det behövde du säkert.
    Kyrkan ser mycket vacker ut tycker jag. Men vad är det för fel på en del människor numera? Hur svårt kan det vara att anpassa sitt beteende efter situationen. Suck, säger jag bara…

    Önskar en glad måndag nu!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *