Upp som en sol, ner som en pannkaka

Blev en tidig morgon, en intensiv dag och en minst sagt stillsam kväll. Trots att alarmet väckte mig klockan 5 hann jag inte förbi Fredhällspassagen före 6. Orkade inte skynda mig tillräckligt. Det kostade det mig 27 kronor. Men å andra sidan hann jag läsa både nyheterna på två dagstidningssajter, dricka kaffe och fixa några andra saker innan jag åkte. Ursprungsplanen var att jag skulle sovit hemmahemma, men när jag kom från konserten igår ville jag vara kvar i stugan. Säsongen är snart slut och från 1:a oktober får man inte bo där sammanhängande. Från mitten av oktober, ungefär, stängs vattnet och då blir det besvärligt dessutom. Vattnet stängs när det finns risk för frost. I morse var det 8 grader ute.

Hur som helst åkte jag först hemhem och lämnade en del saker innan jag åkte till Uppsala. Stannade sedan på vägen och köpte kaffe och två cheeseburgare. Hade bara fått i mig en minimal smörgås på morgonen.

Dagens agenda bestod av tre olika delar. Jag skulle skriva under originalprotokoll på Newman inför årsmötet, köpa ett antal saker och vara med på ett styrelsemöte i Kamratföreningen Gamla Fjellstedtare.

Det gick snabbt att underteckna, inköpen på stan gick väl så där. Fick tag på de flesta saker, men att få tag på en adapter för Japan var hopplöst. Man har två olika slags uttag och till den ena sorten fick jag tag på en, men den andra sorten är slut i hela landet och kommer först i december. Man kan ju bli trött för mindre.

Apropå trött så var det bara förnamnet på hur jag kände mig en halvtimme före styrelsemötet. Jag fick en riktig svacka. Men inte värre än att den kunde avhjälpas med koffein och socker.

Tyvärr fanns inte tiden att långfika. Men jag hann njuta en liten stund av den goda franska våfflan och kaffet.

Jag kom nog precis i tid till mötet, kollade inte men troligen på minuten. Sedan satte vi igång. Vi pausade varje halvtimme för att stå upp. Det skulle vara bra mot knäatros sa en av styrelsemedlemmarna. Ställer man sig upp varje halvtimme så smörjer man lederna sa hon. Det har jag aldrig hört förut, men däremot finns det evidens för att det har effekt på cirkulation och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdom så jag samtyckte till detta. Hur som helst så illustrerade det hur snabbt en halvtimme går.

Vi tog lite fikapaus vid ett av dessa tillfällen. Det fanns ostmackor och gott kaffe. På det hela taget var det ett bra möte och vi tog många beslut inför både utgivandet av årsskriften och Gamla Fjellstedtares dag i maj. Jag passade på att boka boende för de två nätterna. Det finns få rum och var tydligen redan bokat en hel del. Det är behändigt att vara där natten före också, det är mycket som ska göras redan från efter frukost. Att resa hem på kvällen efter är heller inte ett alternativ. Förra året, eller i år blir det ju rent tekniskt, var jag ute och åt middag med min klass efter heldagen. Jag hoppas på en repris av trevligheterna även 2024.

Efter styrelsemötet hämtade jag bilen och åkte och tankade. Sedan in på Stora Coop och köpte lite livsmedel. Hade bestämt mig för en natt hemmahemma.

Kvällen blev en lugn historia. Först liten tupplur sen eftermiddag och därefter en del egentid med egentidssysslor. Så var denna måndag slut.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Upp som en sol, ner som en pannkaka

 1. znogge skriver:

  Då närmar det sig säsongens slut. Att bo utan tillgång till vatten känns tämligen besvärligt men vattnet får ju inte frysa.
  Det blev en ganska så intensiv dag ändå. Tur det hanns med lite fika och annat gott.

  Kram och god kväll!

 2. Tantaugusta skriver:

  Jag var en heldag på Newman igår. En lisa för själen att få tänka i nya banor.

  • Kraka skriver:

   Vad läser du den här modulen? Jag läser ju inget just nu, men i modul 2 ska jag läsa estetik och metafysik. Läser du i modul 2 också? Skulle vara trevligt att träffa dig ”live”.

   • Tantaugusta skriver:

    Jag läser A-kursen i filosofi och teologi och om jag minns rätt så är det filosofi fram till jul och sedan teologi under våren. Jag är där 20 november och 13 december. Vore jättekul att ta en kaffe om möjlighet finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *