Bättringsvägen, en väg framåt

Vaknade med hopp om nya krafter. Visst, jag var morgontrött, men på ett normalt sätt. Efter en stund fixade jag kaffe och åt två knäckemackor med ost. Planerade lite för dagen och lyxade till det med ett avsnitt Ett fall för Vera till kaffet. Tyvärr visade det sig snabbt att jag redan sett avsnittet och jag letade rätt på något anat att se till kaffet. Det fick bli Riptide, en australiensisk serie i fyra avsnitt.

Medan jag fortfarande hade morgon fick jag en förfrågan om jag kunde jobba inatt. Var verkligen i valet och kvalet, men bestämde mig för att tacka nej. Jag behöver pengarna. Men jag har en fullspäckad dag imorgon och en hel del att göra idag också. Dessutom är jag fortfarande inte helt frisk. Det är inget som smittar, men det tar på min energi och just nu behöver jag den mer än någonsin.

Efter ännu en kopp kaffe och första avsnittet var det dags att klä mig och plocka ihop det jag behövde ta med mig.

Åkte till stugan, mest för att kolla läget men också för att där finns ytor att breda ut papper som jag jobbar med.

Det var kallt, 5 grader, i stugan och jag behövde både elda och värma med värmefläktar. Jag fick upp temperaturen till lite drygt 17 grader, typ samma som hemmahemma vintertid om jag inte värmer med fläkt. I köket där vedspisen står, blev det mer än 20 grader. Helt okej med andra ord.

Satt vid datorn och ”pysslade”. Drack kaffe. Pratade med en granne genom fönstret som hade haft inbrott och polisen varit där. Det har varit så många inbrott redan i år sedan säsongen slutade. Ledsamt att man inte kan få ha sitt hus och sina saker ifred!

Eftersom jag behövde vara hemmahemma på morgonen så insåg jag att jag behövde åka hem. Hade jag haft bilen med mig hade jag kunnat stanna över natten, men nu var det bara att bita i det sura äpplet och ta mig hem. Måste försöka ransonera bilresorna när det finns andra alternativ. Behöver spara för att få ihop ekonomin just nu.

Kollade när bussen upp till T-banan skulle gå, ville inte gå i mörkret. Åkte via T-centralen, det var ju måndag och då kunde det nog vara ganska lugnt.

När jag kom hem lagade jag lite middag och åt. Lyssnade på ljudbok och sedan bestämde jag mig för att det var sovdags. Trots att klockan bara var tio över nio.

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bättringsvägen, en väg framåt

 1. znogge skriver:

  Det var ett klokt beslut att tacka nej till arbetsnatten. Pengarna i all ära med övrig logistik och återhämtning ska också fungera. Förstår att det kändes bra att titta till stugan. Det är märkligt att det ska vara så svårt att skilja på mitt och ditt. Bedrövligt helt enkelt.

  Kram och god kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att du känner att du börjar återhämta dig och det var nog klokt att tacka nej till jobbet när du ännu inte mår riktigt bra.
  Ha en fin Halloween!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *