På längden och bredden, en innehållsrik dag

Det blev en lång dag, vaknade före alarmet som skulle väckt mig vid femtiden. I själva verket var klockan inte ens fyra.

Drack kaffe, åt lite knäckebröd och tog ett bad innan jag klädde mig. Plockade ihop en massa saker jag skulle ha med mig och åkte sedan mot Uppsala.

Stannade till vid Stora Wäsby och köpte kaffe och två McToast. Fortsatte sedan till Stora Coop där jag gjorde inköp till kvällens årsmöte. Fortsatte sedan in till centrala Uppsala och parkerade.

Vi i styrelsen i Kamratföreningen Gamla Fjellstedtare skulle ses på gamla kyrkogården och lägga ner en krans på Allan Parkmans grav, vår rektor på den tiden då vi gick på skolan. Idag skulle han fyllt 100 år.

Ordförande Per håller tal vid graven. Vi var en hel del folk som samlats, bland annat Allan Parkmans fru Catharina som i år fyllt 97 år. Jag hade henne som latinlärare på den tiden då det begav sig.

Vi avslutade med att sjunga Fjellstedtarsången och sedan skingrades vi. Men en mindre grupp, sex personer, avsåg att gå och dricka kaffe tillsammans. Efter lite funderande bestämde vi oss för att istället äta lunch på Domtrappkällaren.

Vi åt lite olika saker, men jag bestämde mig snabbt för att kosta på mig Biff Rydberg, en av mina favoriträtter. Till den en lokal, alkoholfri, öl som hette Road trip.

Efter lunchen gick jag till Newmaninstitutet för att sedan återigen ge mig ut på stan för att leta upp en blomsteraffär. Behövde köpa en blomma och två presentkort till ledamöter som skulle avgå från styrelsen.

På vägen dit hann jag ta en titt på stan. Hittade en popupbutik som hade trevliga klänningar. Jag fick adressen till deras ordinarie butik, men de kommer att vara i Uppsala till 16:e december.
Såg också trevliga halloweenbakelser, men jag var inte sugen på att fika just då. Annars hade det nog varit gott i regnet och höstrusket att sitta ner med en kopp.

Gick tillbaka till Newman, på vägen hämtade jag det jag köpt in på morgonen, och gick sedan ner i cafeterian där jag hittade några andra att prata med. Jag hade gott om tid, vi skulle inte ses förrän klockan 19:00 för årsmötet.

Årsmötet rullade sedan på med sedvanlig formalia.Val av nya ledamöter bland annat, jag valdes om till kassör och några representationsuppdrag.

Ute regnade det och R fick åka med mig hem. Han bor utefter vägen jag skulle köra och det passade bra att jag körde honom hem.

När jag kom hem satte jag mig i schäslongen. Det var så skönt att vara hemma och imorgon ska jag ha fri sovning.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på På längden och bredden, en innehållsrik dag

 1. Znogge skriver:

  Det blev verkligen en fullmatad och intensiv dag för dig men så brukar det vara när du är ledig. Något nytt i klänningsväg skulle jag behöva.
  Sov gott nu😴
  Kram

  • Kraka skriver:

   Till skillnad från mig som verkligen inte behöver fler klänningar. Men jag såg en som verkade intressant. Vi får väl se om jag lyckas avhålla mig från den.

   Tack och sov gott du också!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Du ligger inte på latsidan på dina lediga dagar.
  Hoppas att du fick sova länge i dag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag vaknade tidigt, men sedan har jag sovit några timmar på dagen. Ska jobba inatt så jag behövde få några fler sömntimmar.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *