Fem en fredag v. 47: Tacksam

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är något du tar för givet men är tacksam för?
 2. Vilken tradition under årets högtider betyder mest för dig?
 3. Vilken upplevelse under det gångna året uppskattar du mest?
 4. Vilken utmaning under året är du glad att du tog dig an?
 5. Vad är du mest tacksam för i år?

 

 1. I dessa tider kan man inte ta något för givet. Men jag är tacksam att det fortfarande är fred i Sverige, trots att vi har en farlig och inkompetent regering som gör allt för att ställa till det för Sverige.
 2. Jag älskar jultiden, från Första advent till Tjugondedag Knut.
 3. Mina två långresor. De var olika, men fantastiska på varsitt sätt. Jag hade en osannolik tur på mina safariturer och fick se alla de fem stora, Big five, och mängder med andra djur och fåglar. Japan var ett fascinerande land med en spännande kultur. Däremot har jag väldigt svårt för deras mat.
 4. Jag bestämde mig för att börja jobba på Karolinska Huddinges intensivvårdsavdelning igen. Huddinge och Sahlgrenska har Sveriges tyngsta, svårast sjuka, intensivvårdspatienter. Det kändes som att komma hem när jag kom dit.
 5. Min fina son och den nära kontakten vi har.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem en fredag v. 47: Tacksam

 1. Znogge skriver:

  Man kan inte ta något för givet med tanke på hur det ser ut i världen tyvärr. Allt kan hända känns det som. Men visst kan man känna tacksamhet över att bo ett land som möjliggör att man har det bra.
  När det gäller regeringarna så tycker jag det har varit uselt på den fronten under många regeringsperioder. Våld och skjutningar har ökat och ingen verkar kunnat ta tag i det med krafttag. Danmark har ju lyckats mycket bättre så gör om och gör rätt brukar jag tänka.
  Kan förstå att dina långresor har varit fina och att du minns dem med glädje. Att resa är berikande tycker jag.

  Kram

 2. Pingback: Fem en fredag v. 48: Juletid - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *