Blå dagar – Roadtrip dag 4 & 5

Måndag

Vaknade vid femtiden och kunde sedan inte somna om. Men jag låg kvar under täcket tills L..a kom upp. Hörde henne i köket och sedan kom hon in till mig och satte igång elden. Sedan är det upp till mig att hålla den vid liv under dagen.

När L..a åkte till jobbet gick jag upp och gjorde kaffe och två knäckemackor. Läste lite nyheter och la på mer ved.

Pluggade flitigt i omgångar och åt en tidig lunch. Lid lunchtid åt jag två rostade med ost och marmelad som mellanmål och pluggade sedan en stund igen.
Ringde och grattade en kompis som fyllde år och sedan pratade jag med en annan vän som inte mår så bra.

På eftermiddagen kom L..a hem och vi drack först kaffe. Sedan blev det dags för middag oc vi gjorde lax i ugn med pesto. Till det potatis, brysselkål och romsås.

Efter maten tittade vi på sista delen av dokumentären om Tove. En förfärlig historia. Vi får se om HD tar upp fallet. Familjen har överklagat.

Vi pratade sedan en stund i köket innan L..a skulle lägga sig. Hon skulle till jobbet tidigt.
Jag satt och funderade en stund vid datorn, men sedan släckte jag också för att sova.

Tisdag

Vaknade tidigt men somnade om efter att jag varit uppe på toa. När jag vaknade nästa gång brann en eld i kaminen och L..a hade åkt till jobbet.

Gjorde kaffe och sedan rostade mackor. Tittade klart på ett avsnitt av en krimserie jag följer på 4:an. Tog det lite lugnt, men planerade sedan dagen. Det var en hel del som behövde hinnas med.

  • Läsa in (=förstå) artikel om Varat
  • Lyssna på föreläsning 6 & 7
  • Duscha och tvätta håret
  • Föreningsrelaterat ”pappersarbete” inklusive inköpslista till julfesten
  • Förbereda inför middagen tills L..a kom hem

Åt lunch vid 12:30-tiden, en macka med sill, potatis och ägg. Drack en stor kopp te.

Vilade lite, kokade potatis som jag senare skivade och när L..a kom hem la jag ihop den lite improviserade rätten av rester som vi skulle äta.

Det blev väldigt gott. Potatis underst och överst, resterna av vegsåsen, resterna av brysselkålen och sedan tomater och lite yoghurt överst. In i ugnen 25 minuter.

Efter maten tittade vi på två avsnitt av Dödens triangel.Sedan var det sovdags. Tiden går så snabbt.

Färgen blå är ofta symbol för lugn och ro. Jag hade planerat in tid för att plugga under min vistelse hos L..a. Det är en perfekt kombo att hon jobbar och jag pluggar och sedan umgås vi en stund på kvällen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Blå dagar – Roadtrip dag 4 & 5

  1. znogge skriver:

    Det låter som ett både trevligt upplägg att du pluggar på dagarna och sedan kan ni umgås på kvällarna. Flitig har du varit.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

  2. Ingrid skriver:

    Det låter verkligen som om du har behagliga dagar och så perfekt att du får plugga i lugn och ro och sedan har trevligt umgänge på kvällarna.
    Ha en god natt!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *