Gröna granar vid snöig väg – Roadtrip dag 6

Så var det dags att åka vidare på roadtrippen. Jag vaknade svintidigt, före fyra, och sedan slumrade jag bara lite av och till. L..a dukade fram frukost och vi åt tillsammans innan hon skulle till jobbet. Ute var det minus 11 grader.

Jag packade, bäddade ihop soffan och återställde den med sina dynor. Diskade och bar ut till bilen. Det snöade och började bli riktigt mycket snö på marken. Hade fått info om att det var riktigt halt på sina ställen.

Efter att packat in i bilen åkte jag sakta på den lilla vägen, som ofta är starkt trafikerad, ut till väg 30. Det var mycket snö även på den stora vägen, många mötande långtradare och snörök. På båda sidor om vägen var det tät granskog med snö på grenarna.
Hamnade bakom en lastbil, tror inte den hade något släp, som körde extremt sakta. visserligen körde alla lastbilar, oavsett om det var med eller utan släp, väldigt försiktigt, men den här bilen va nere i under 50 kilometer i timmen på 90-väg. Så halt var det inte. Misstänker att den hade dåliga sommardäck. Det märktes att den som körde var rädd, bromsade i minsta nedförsbacke. Jag stannade till några gånger och släppte förbi andra bilar eftersom jag inte ville ligga närmast bakom. Bilen, elelr den so körde menar jag förstås, verkade opålitlig. Det var skönt att komma fram till Ör och svänga av.

Jag kom fram lite tidigare än Fia och U. Jag gick in och bar upp mina saker till rummet där jag skulle sova.

När Fia kom hem gjorde hon i ordning lunch. Bakad potatis, kyckling och en blandning av sötpotatis och morötter. U kom hem senare, precis när vi ätit klart.

Fia hade en tid inne i stan att passa. Vi åkte iväg så Fia fick sitt ärende uträttat. Sedan flyttade vi bilen lite närmare dit vi skulle. En karl blev arg för att jag ställde mig för att hjälpa Fia att få en P-plats. Han försökte köra på mig. Eller kanske skrämma mig så jag skulle bli rädd och flytta på mig så han kunde ta vår P-plats. Men jag blev mest arg. Väldigt arg för att vara mer exakt. När han tog fart för att köra på mig skrek jag åt honom: ”Det är en mycket dålig idé att köra på mig. Då går du något du kommer att ångra”. Det fick honom att besinna sig. Beträffande att köra på mig. Istället gasade han iväg agressivt och de var rena turen att ingen kom i vägen. Han borde nog stannat hemma istället för att köra bil. Det märkliga var att en annan man la sig i och skällde på mig och sedan kom en kvinna utan bil och började tjafsa om vad jag gjorde på parkeringen. ”vi ska parkera” sa jag och ”dessutom angår det inte dig vad jag ska göra”. ”It´s non of your bussiness”. Både han som la sig i och hon som var utan bil hade utländsk bakgrund. Vet inte om det är olagligt utomlands att dirigera in någons bil på en P-plats, men i Sverige är det fullt tillåtet. Däremot är det olagligt både att hota att köra på någon och att göra det. Så stolliga människor det finns! Suck!

Vi var i en affär som Fia ville titta i. Sedan gick vi till Broqvist och fikade.

Vi hann in i en affär till på vägen till parkeringen innan tiden gick ut. Men sedan fick vi skynda oss.

Nästa stopp var djuraffären vid Norremark. Jag skulle ha ett koppel till Snufflan och presenter till både henne och mina kattpojkar.
Därefter var det dags för Stora Coop. Jag skulle köpa ost och kex till kvällen.

Men sedan var det dags att åka hem. Jag satte mig ner medan fia kavlade lera som hon skulle ha till sin keramikkurs imorgon.

Fem ostsorter och tre olika slags kex. Vi skulle dricka vin och äta ost och kex som middag.

Det blev en bra kväll. U hade tagit fram vin och jag dukade bordet. När jag la upp ostarna ko jag på att jag borde köpt vindruvor. Men det fixade U, han gick ut i orangeriet och skördade en stor klase.

Nu går klockan mot midnatt, inte många minuter kvar. Sovdag helt enkelt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gröna granar vid snöig väg – Roadtrip dag 6

 1. Ingrid skriver:

  Det är ingen höjdare att köra i snö och snörök. Jag hoppas att den här snön vi har fått snart försvinner. Yngsta barnbarnet körde från Visby i lördags och han sa att det gick i 30km/tim. I och för sig är han italienare, men vi gotlänningar är nog extremt försiktiga. Här saltas inte heller och det där med sandning verkar trafikverket helt ha glömt bort.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Att köra i visst väder är inte roligt så då tar jag hellre det säkra före det osäkra.
  Så mysigt med ett stopp hos dina goda vänner. Ost och vin är alltid ett säkert kort. Egenodlade druvor med för den delen.

  Kram och god torsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *