Ett hack i den linjära planeringen

Efter festen sov jag hos K…n och vi drack morgonkaffe ihop medan Sigge höll oss sällskap. Medan K…n klädde sig för mässan pratade jag med Sigge. Han är en mycket sympatisk herre som jag träffat vid flera tillfällen.

Sigge

När jag kom hem åt jag lite, pluggade en stund och sov sedan ett par timmar. Trots att december är min arbetsfria månad sedan 2021 hade jag tackat ja till att ta ett arbetspass natten mellan söndag och måndag. Mina två långresor hade inte bara tömt mitt resekonto utan även raserat min ekonomi. Men det kan naturligtvis arbete åtgärda. Det fick helt enkelt bli ett hack i min linjära planering.

Jag skulle träffa F en kortis för att få hjälp med ett datorrelaterat problem. Han hade bråttom, skulle tillbaka ner till Skåne, och hann bara fixa med min dator. Det blev helt enkelt ett kort möte den här gången.

Jag gick tillbaka in till mig och fixade en nattlunchlåda. Funderade fram och tillbaka om jag skulle ta bilen eller åka kollektivt. På SL:s hemsida stod att det var förseningar och inställda tåg på pendeltåget. Kände att det orkade jag inte med. Vet ju att man kan bli stående på stationen en timme, eller i värsta fall längre, och vänta på tåg. Infrastrukturen är usel i Sveriges huvudstad och värre blir det. Nu har man bestämt att dra in ett flertal busslinjer och det är väl på gång att glesa ut T-baneturerna. Pendeltågen går ju i alla fall inte… Suck!

Det var helt okej att köra till jobbet, och hem också förresten. Av någon anledning var jag sen och det kostade bara 22 kronor på Essingeleden. Annars brukar jag ha oturen att pricka in högsta avgift, 40 eller 45 kronor.

Jag var supertrött när jag kom hem på måndagsmorgonen och somnade nästan med kaffekopp och macka i handen. Men jag fick i mig min frukost och somnade sedan. Men det blev inte många timmar eftersom jag behövde upp för att läsa.

Hur natten var? Som ni säkert vet så har Huddinge och Sahlgrenska Sveriges sjukaste intensivvårdspatienter. Det var supertungt, överbelagt och för lite personal till rådande vårdtyngd. Jag hade huvudansvar för två patienter men hjälpte även till med två andra eftersom det var alldeles för mycket kring dem för de två kollegorna som hade ansvaret. Jag blandade, och gav, en del läkemedel och bistod på det sätt jag kunde. Samarbetet på salen var på topp och jag samarbetade med en mycket trevlig och duktig undersköterska, S..a.

Var ute och åt min nattlunch, köttbullar och rödkål, ungefär 15 minuter. Minns inte exakt, men det var inte länge i alla fall. Hämtade in kaffe till salen tre gånger, eller om det var fyra, under natten. På natten har vi inte rast, vi har måltidsuppehåll om arbetet så tillåter.

När jag gick upp hade jag ett viktigt telefonsamtal och sedan har jag ägnat mig åt att dricka kaffe, ätit ett par mackor, senare även ätit köttbullar och rödbetssallad. Men huvudsakligen har jag pluggat. Pratade med F i telefon vid ett par tillfällen under dagen.

Julgran på baksidan av sjukhuset. I bakgrunden ser man personalparkeringshuset.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2023, Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge IVA. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ett hack i den linjära planeringen

  1. znogge skriver:

    Det blev verkligen ett intensivt arbetspass men ändå hann du vara behjälplig med annat. Imponerande arbete som ni gör.
    Förstår att du var matt efteråt dock. Hoppas F kunde hjälpa dig med det tekniska.

    Kram och god kväll!

    • Kraka skriver:

      Tack!
      Ja, det var lite väl intensivt emellanåt. Jodå, F kunde ladda ner och installera det jag vill ha hjälp med. Dock löste det inte huvudproblemet. Men jag hoppas få hjälp att lösa det på annat sätt.
      Önskar också dig en god kväll!
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Det är skönt när man kan få hjälp med det tekniska och jag har också en son som kan jag kan få hjälp hos. Den andra sonen däremot är anti datorer och likande, men använder det under protest. Har du varit på någon ”Pinchos”, det har jag och tyckte det var jättetrevligt, men han höll på att få hjärnblödning när han gick fram till baren och bad att få en öl och fick till svar: ”Den får du beställa i appen.” Han hade definitivt hamnat på fel ställe.
    Ha en fin tisdag!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Jag älskar Pinchos! Men jag håller med om att det kan ge vissa ”hjärnblödning”. Hela detta app-samhälle är utmattande minst sagt.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *