Skola, kyrkoguidning och problemlösning

Somnade sent igår och gick upp tidigt. Inte helt optimalt om jag säger så. Men det fick ju gå…

Idag var det dags för en heldag i skolan och jag packade ner min laptop, anteckningsmaterial och en lunchlåda. Sedan åkte jag mot Uppsala.

Dagen blev bra, men bristen på sömn gjorde att jag fick en trötthetsreaktion. Man skulle kunna tro att jag var förkyld, men jag känner så väl igen symptomen jag får när jag är övertrött. Nysande, snorande och klåda i ögonen.

Dagen var bra med föreläsning, diskussion och slutligen en guidad visning av Uppsal domkyrka. Jag har varit där förut på guidning men den här guiden visade helt andra saker. Det finns så mycket att titta på.

Egentligen hade jag tänkt sitta i biblioteket och plugga några timmar, men jag orkade inte utan valde att åka hem. Inte heller orkade jag lämna till återvinningen, hade tagit med tre kassar hemifrån att lämna, eller göra tisdagsinköp. Kände mig helt enkelt utmattad.

När jag kom hem drack jag kaffe och åt ett par ostmackor. Pratade med L..a i telefon och ringde sedan till F för att prata om vårt gemensamma problem. Vi skulle signera ett dokument med bankid. Men det fanns inget signeringsställe i portalen. Först fick jag instruktionen att det bara skulle fungera i Crom. Det fixade F åt mig i söndags. Men det fungerade ändå inte. Jag ringde min kontaktperson hos hsb och han pratade med supporten och hade mailat mig imorse om hur jag skulle göra. Men det fungerade inte.
F hade inte ens hunnit registrera sig på portalen, men det gjorde han ikväll. Men det fungerade inte för honom heller. Han lovade att ringa vår kontakt imorgon.
Till saken hör att jag fick ett smärre utbrott på dennes telefonsvarare idag och det satte fart på honom. Ikväll fick vi mail att det räckte om vi skrev i mail att vi bekräftade vår beställning av golvvärme i badrummet. Så nu är det problemet ur världen. Så får vi se om det fungerar vid nästa tillvalsbeställning. De håller på och felsöker varför tekniken strular. Men själva beställningen låg redan i produktionsordern och var beställd. Men de vill ju säkerställa att man betalar för det man beställer och inte säger när det är dags att det har vi inte beställt. Det är lite suck över det hela för den där beställningsportalen är strulig. Men tydligen insåg de att det inte var handhavandefel från min sida utan faktiskt något fel ”på riktigt”.

Kvällen har jag använt till att chilla med playTV, snyta mig och dricka kaffe. För säkerhets skull kollade jag tempen, men jag hade 36,7 så det var nog okej. Ibland har jag ju under 35,5 så visst, det kan vara så att jag ändå har feber. Har inte tid att bli förkyld!

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2023, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Skola, kyrkoguidning och problemlösning

  1. znogge skriver:

    Ännu en intensiv dag för din del men så är det oftast. Antingen plugg eller jobb. Inte konstigt att kännas sig trött ibland då.
    Så skönt att ni kunde bekräfta via mail nu när det inte fungerade med bank-ID. Säkert ett fel hos dem som förhoppningsvis åtgärdas.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Tack! Imorgon ska jag ha fri sovning, ska bli skönt att inte ha någon tid att passa även om jag har fullt upp även då.
      Ja, skönt att det gick att fixa på annat sätt den här gången. Har lagt ner så mycket tid på att försöka förstå hur jag ska göra och så visar det sig att det är något tekniskt fel. Det är en massa saker som ska välja sedan. Mycket som ingår, men ändå ska väljas vilken man vill ha. Tror väl att jag/vi kommer att välja ur standardsortimentet. Det enda jag vill ha, om det går att välja till, är spegeldörrar på skjutdörrsgarderoben och gärna också inglasning av balkongen. Men det där med inglasning tror jag nog inte att man ens kan välja till. Det visar sig…

  2. Ingrid skriver:

    Med en så intensiv dag förstår jag att det är lått att förlora tålamodet med en teknik som inte fungerar som den ska. Det var ju bra att det ordnade upp sig till slut.
    Hoppas att du inte känner dig sjuk i dag också!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Tack Ingrid!
      Jag är lite nästäppt och snorig, men i övrigt hänger jag med. Ja, jag tappade verkligen humöret för jag kände mig ifrågasatt så där som många kvinnor blir när det gäller datorer. Jag är inget ”datasnille” men jag jobbar med avancerad teknik, mycket avancerad, som respiratorer och dialysapparater och då får inget gå fel. Hur svårt ska det vara att konstruera en portal där signering fungerar? Banken kan ju och många andra företag och myndigheter där bankid ska till titt som tätt. Hsb är så stora så de borde kunna. Men man försökte få det till att det var jag som gjorde ”handhavandefel” och till sist rann det över. Det hjälpte för vi fick skriva beställningen utan bankid och nu felsöker de i sin portal för det är där felet är och inte på mig.
      Ha en fin dag!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *