Måndag och tisdag, en stillsam historia om en annan historia

Måndag

Morgonen var ganska chill, även om jag inte i egentlig mening hade fri sovning. Jag drack kaffe och åt lite frukost av enklare slag.
Jag började med två timmar estetik. Mailade sedan min lärare om vad jag ville skriva min fördjupning om. Valde Frankfurtskolan och två av de framträdande snubbarna, Theodore Adorno och Walter Benjamin.
Därefter tog jag tag i den Justinianska pesten, The Justianic plaugue. Det kan ju låta tråkigt att grotta ner sig i pest, men jag kan försäkra er om att det är väldigt spännande.
Förutom kursmaterialet som jag ska redovisa på onsdag hittade jag ett väldigt bra och välgjort youtubeklipp som jag kan rekommendera. Klicka på länken så kan du se det. Tyvärr dyker det upp reklam lite då och då, men det är bara att vänta ut. Om du nu inte tillhör dem som betalat för att slippa reklam förstås. Det är ju också ett alternativ.

Förutom att plugga hann jag äta lunch, hade köttbullar i frysen, sova middag i nästan 2½ timme och senare på kvällen se säsongens första avsnitt av Muren.
Hann även beställa en tid hos specialisttandvården dit jag fått en remiss och prata en lägre stund i telefon med Fia. Spelade även wordfeud med Petter i London och försökte lägga mina bokstäver så snart jag hann.

Efter Muren pluggade jag en stund igen och belönade mig sedan med en kopp kaffe och en mandelkubb medan jag började titta på serien Svart ljus. Sedan var det sovdags med råge.

Tisdag

När alarmet väckte mig klockan halv nio var jag mer död än levande. Det gick i och för sig över efter en kopp kaffe och jag hann plugga nästan en timme innan det var dags att plocka ihop tvätten och gå till tvättstugan.

Jag tvättade en ljus och en mörk maskin, torkade i tumlaren och torkskåpet och när det var torrt vek jag tvätten och bar in. Sedan tvättade jag mig och klädde på mig.

Började med att åka till IKEA för att äta lunch. Hade sedan tänkt åka till Bromma Blocks och tisdagsshoppa.

IKEA är inte längre något billigt ställe att äta lunch på. Priserna har tredubblats och numera är det en dyr lyx. Men det var helt okej gott.

Man har byggt en bänk med arbetslampor och kontakter. En plats att sitta och jobba med sin dator.

När jag ätit åkte jag iväg och var på väg till Stora Coop. Plötsligt fick jag syn på klockan och insåg att det inte gick ihop sig. Tänkte att jag skulle åka dit senare på kvällen.

Åkte hem och hann läsa en kortare stund innan det var dags att åka in till stan. Jag skulle på ett seminarium på ABF. Det var Anna Gustafsson som presenterade sin nya bok Du nya sköna vård. Göran Dahlgren, gästprofessor vid University of Liverpool och tidigare chef för Socialdepartementets sjukvårdsenhet medverkade också.
Det var Tankesmedjan Arena idé som bjudit in och medarrangörer var Gemensam Välfärd och ABF Stockholm.

Enligt hälso- och sjukvårdslagen ska vården inte göra skillnad på vem som får vård, och den ska vara lika oavsett bakgrund och oavsett var i landet man bor. Men på senare år har röster för att svensk sjukvård inte lever upp till behovsparagrafen blivit allt mer högljudda. Det har skett en marknadsanpassning som ökat utbudet av lättillgänglig vård i vissa delar av landet och i vissa stadsdelar. Samtidigt har antalet vita fläckar, där vården blivit allt mer svårtillgänglig, ökat”.

Det var ett bra seminarium och jag kände mig nöjd med att gått dit trots att min tid var knapp. När jag kom ut på Sveavägen insåg jag att jag varken skulle orka eller hinna någon tisdagsshopping. Istället gick jag över gatan och in på Coop på Tegnergatan. Där köpte jag de tre viktigaste sakerna på min lista: Bröd, Castelloost och tandcreme.

Åkte hem och chillade en stund innan jag åter tog tag i pluggandet. Jag var trött, men kände att jag var tvungen att lägga minst en, helst två, timmar på den Justinianska pesten.

Det här inlägget postades i Böcker, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Måndag och tisdag, en stillsam historia om en annan historia

  1. Ingrid skriver:

    Så flitig du är med ditt pluggande. Det är verkligen beundransvärt! Här ”orkar” jag nätt och jämt ta mig igenom en deckare och sitter mest och ser på tv när inget annat är på gång.
    Ha en fin onsdag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *