Lång dags färd mot sovdags

Alarmet väckte mig klockan fyra och märkligt nog var jag inte hälften så trött som igår då samma sak tilldrog sig med den skillnaden att klockan då var halv nio.

Efter en kortare genomgång av nyheterna på nätet gick jag upp och gjorde kaffe. Tog det med mig in i rummet och satte mig med datorn och började plugga. Höll på, med några mycket korta pauser, fram till klockan sex då jag gjorde mer kaffe och två mackor.
Fortsatte sedan läsa, tvättade och klädde mig och fortsatte sedan tills det var dags att åka.

Ute sken solen och det var ganska behagligt att köra mot Uppsala, även om det verkade halt på sina ställen. Det var fullt på min favoritparkering så det fick bli plan B.
Gick förbi, och inom, Fågelsången och  köpte en stor tonfiskmacka. Stor nog att räknas som en rejäl lunch, ja nästan som en tonfisksallad med bröd.

På skolan gjorde jag mig en kopp kaffe och satte mig att äta mackan. Behövde något ätbart innan det var dags för tre timmar med föreläsning, seminarium och redovisning.
Hann prata en stund med Tomas E om banker, ekonomi och pengar. Han är så sjukt duktig. Hoppas verkligen att jag kan gå hans kurs i höst. Vet att den ska gå i modul 1, men det beror ju på när de obligatoriska skoltillfällena är. Jag ska resa till Okinawa i höst, via Taipei.

Det blev en givande dag, eller timmar, för det var bara tre. Vi slutade klockan 16:00 och jag skyndade mig iväg. Hade lyckats få en biljett till författarmöte på Akademibokhandeln. Det var Katarina Wennstam som berättade om sitt författarskap. Man kunde även köpa hennes senaste bok signerad, men den kom förra året så jag har redan lyssnat på den. Döda kvinnor förlåter inte heter den. Hon berättade att hon snart ska lämna in råmanuset till nästa bok. Något att se fram mot.

Under frågestunden efteråt var det en som frågade om Ada Nilsson och om hon hade känt Karolina Wiederström. Då var jag ju tvungen att göra en ”jag mötte Lassie” och berätta att min mamma jobbat hos Ada Nilsson.

Efter författarträffen var det dags att åka hem. Gick vägen förbi Pressbyrån och köpte en korv med bröd. Sedan hämtade jag bilen och åkte hem.

Hemma drack jag kaffe och tittade en stund på playTV, serien Svart ljus. Men framförallt behövde jag sova tidigt.

Det här inlägget postades i Böcker, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Lång dags färd mot sovdags

 1. znogge skriver:

  Det blev en lång dag med tidig uppstigning men samtidigt så lät det som en väldigt trevligt och givande dag, både i skolan och sedan författarmötet också. Den boken har jag läst och jag hoppas på en uppföljare.
  Det låter som en spännande resa väntar i höst.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det kommer uppföljare. Katarina berättade att hon ska lämna in råmanus i veckan, sedan tar det ju förstås ett tag innan den kommer ut. Hon berättade också att hon först tänkt skriva 3 böcker i serien men att hon nu har material till minst 6 böcker.
   Ja, det känns spännande. Hoppas nu bara att Kina inte ger sig på Taiwan.
   Ha en fortsatt bra torsdag!
   Kram

 2. Gunnel skriver:

  Jag läste lite om boken och den verkar vara mycket läsvärd. Ska se om den finns här på biblioteket.

  • Kraka skriver:

   Boken är mycket läsvärd och det kommer fler böcker i serien. Bibblan borde ha den, Katarina Wennstam är en erkänd författare.

 3. Ingrid skriver:

  Jag läste också om boken och har antecknat att jag ska titta efter den på bibblan när jag lämnar tillbaka den jag håller på med nu. Tack för tipset!
  Hoppas natten blev lugn och skön!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag har sovit som en stock och vaknade bara en kort stund före alarmet. Nu har jag varit hos tandläkaren och sedan ätit lunch. Ska titta klart på avsnitt 2 av Svart ljus och sedan är det dags för en dust med Roms öde av Kyle Harper. Den kan räknas som ett boktips om man är intresserad av romarrikets uppgång och fall. För mig är det en kursbok, en spännande sådan och inte lika komplicerad som mycket annat inom filosofi. Nästan lite skönlitterär.

   Ha en fortsatt bra torsdag!
   Kram

 4. Hannas krypin skriver:

  Det låter som en bra och effektiv dag. Så spännande med träffen med Katarina. När jag var barn så drömde jag om att bli författare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *