Keep up the energy

Vaknade alldeles strax innan alarmet skulle väcka mig. Jag hade tagit till god tid för att ha en lugn morgon innan jag behövde åka. Det gjorde att jag förutom kaffe och frukostmackor även hann plugga 35 minuter. Men sedan var det dags att göra mig i ordning.

Det var en chansning att bara ha en dryg timme på mig till tandläkaren. Det tar en kvart med T-banan och cirka en kvar att gå, kanske tjugo minuter. Men jag har fadäsen med den inställda trafiken på blå linjen i färskt minne. Den gången hade jag tur och fick boka om utan att betala, annars ska man egentligen betala fullpris om man bokar av senare än 24 timmar. Men han i receptionen hörde nog att jag var nära gråten för de 2½ tusen som jag egentligen skulle betala. Han sa snällt att han skulle ordna det och det fanns mycket riktigt inskrivet i tandläkarens dator att det inte skulle debiteras för mitt uteblivna besök den gången. Men jag tor inte att jag kan ha en sådan tur igen.

Efter lagningen av ett mindre hål gick jag en sväng på Kungsholmen på väg till T-banan. Hittade ett peruanskt café, Dulce Tentaciondär de hade gott kaffe och fantastiska piroger. Det tog rätt lång tid för mig att få i mig både pirogen och kaffet, jag var fortfarande bedövad i halva ansiktet. Men jag behövde lite lunch för att orka den här dagen.

Tog T-banan från Rådhuset och åkte hem. Satte mig och tittade klart på avsnitt 2 av Svart ljus. Jag var fortfarande bedövad i halva ansiktet trots att det gått många timmar, närmare bestämt tre timmar.

Precis när jag satte mig för att se playTV dök en annons från apoteket upp. Man gör reklam för olika vitaminpreparat. Ett av dem heter Keep up the energy. Självklart lät det intressant, även om jag vet att det egentligen inte behövs tillskott av vitaminer annat än av D-vitamin. Jag tog mig in på sidan och skulle precis kolla innehållsförteckningen när jag såg vad det egentligen är. Suck! Jag behöver nog semester. I vart fall behöver jag inte äta något vitamintillskott för hundar. 😀

Efter avsnitt 2 läste jag en längre stund, drygt två timmar. Hittade en chokladboll att smaska på till kaffet. Jodå, jag visste att den låg där men har inte behövt den förrän idag.

F ringde och vi pratade om romarriket. Nej, det var naturligtvis inte därför han ringde, men ni vet ”vad av hjärtat är fullt av talar munnen” och jag ledde snabbt in samtalet på dåtida pandemier och rikets uppgång och fall.

Den här bilden är ju klart intressant. Det mörka, brant stigande, strecket är lönerna och de andra strecken priser och det som ligger nästan vågrätt är ”räntorna”, eller för att vara mer exakt jordränteindex. Men jag är inte avundsjuk… Medellivslängden var runt 25 år och infektionssjukdomar grasserade i stor omfattning. Däremot tror man inte, vad man kunnat utläsa av arkeologiska fynd, att det var någon hungersnöd under den perioden. Fria människor hade det ändå ganska bra. Slavar hade det nog lite si och så skulle jag tro. Inte så bra alltså.

Pratade med B-M och bestämde inför imorgon kväll. Läste sedan en stund till och tittade därefter på avsnitt 3.

Bytte serie till Maria Wern. Tittade på säsongens första avsnitt, men insåg snabbt att jag redan sett hela säsongen. Sedan var det hög tid att sova.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Keep up the energy

 1. znogge skriver:

  Så skönt att du slapp betala den gången för det är dyrt nog som det är med tandläkaren. Det är skönt att man kan få bedövning men den sitter i ganska så länge. Minns en gång när jag cyklade hem efter ett tandläkarbesök och det var svinkallt. Min näsa rann hela tiden men jag kände det inte. Såg inte vacker ut när jag kom hem.
  För övrig lät det som en bra dag och du var effektiv som vanligt. Vi ser också Maria Wern nu och jag gillar serien.
  Låter som det kan vara trevligheter på gång i morgon kväll.

  Kram och sov gott!

 2. Kraka skriver:

  Tyvärr visade det sig att det inte var någon ny säsong som jag först trodde. Jag hade redan sett alla avsnitten.
  Ja imorgon blir det lite trevligheter. Dessutom jobbar jag inte den här helgen. Inget jobb förrän måndag.

  Sov gott!
  Kram

 3. Hannele skriver:

  Ibland med små hål avstår jag bedövning, jobbigt efteråt.

 4. tantaugusta skriver:

  Vad läser du för kurser nu? Jag blir klar med A-kursen till sommaren och har tänkt fortsätta läsa på halvfart och halvdistans till hösten men är inte helt säker på vilka kurser jag vill söka in till. Får kanske prata med någon på Newman, det borde väl finnas någon studievägledare eller så

  • Kraka skriver:

   Prata med Erik. Han är studierektor och lätt att prata med.
   Just nu läser jag A Christian History of the Environment och Estetik II.

   • tantaugusta skriver:

    Bra tips. Han är verkligen superbra som lärare också, jag hade honom i filosofi nu i höstas.

    • Kraka skriver:

     Torsdagen den 18 april ordnar vi i Studentkåren en föreläsningskväll med Erik. Kommer inte ihåg vad han skulle föreläsa om, men han är alltid bra och trevlig att lyssna på.
     Om du vill kan du åka med mig tillbaka till Stockholm efteråt. Däremot behöver jag vara på plats tidigare för att iordningställa. Minns innte just nu om det är kl 18 eller 18:30. Men det är ju ett tag kvar.

 5. Tantaugusta skriver:

  Ja! Gärna! Vilken jättebra idé.
  Jag hittar ingen mailadress till dig men du når mig på tant.augusta@gmail.com. Så svara jag dig från min vanliga privata sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *