Livet är ett 15-spel

När jag pratar om 15-spel med yngre människor, under trettio eller kanske till och med under fyrtio, har de ingen aning om vad ett 15-spel är. Trots att man kan spela det på nätet. Men min generation hade förstås ett litet som vi bar med oss. Till min stora glädje ser jag att de fortfarande finns att köpa.
Siffrorna ska bli i nummerordning och det är inte alltid det lättaste när de är i oordning. Man måste flytta siffrorna fram och tillbaka för att få fram rätt siffra till rätt plats.

Hade en nästan frisovningsmorgon, men skulle gjort sker på morgonen. Så blev det inte, jag var alldeles för trött när jag hade behövt gå upp och bestämde mig för att flytta dagens morgonaktiviteter till imorgon.

Drack kaffe och åt två knäckemackor. Åkte sedan och hämtade min journal enligt överenskommelse. Till min stora förvåning fick jag den på dvd. Hoppas nu att specialisttandvården har en dvd-spelare.

Hade först tänkt att jag skulle tisdagsshoppa mellan journalhämtning och min tid hos tandhygienisten. Men det fanns det inte tid för, knappt ens att ta sig dit i tid.
Åkte hem och lämnade bilen och åkte in till Fridhemsplan och promenerade ner till tandläkeriet. Där tog det betydligt längre tid än jag räknat med och att åka hem, åka och shoppa och sedan in till stan igen fanns det verkligen ingen tid till. Fick helt enkelt skippa min tisdagsshopping.

Gick upp till den där ljusaffären där man kan ficka och köpte en cappuccino. Jag fick inte tugga ännu men dricka. Tittade lite på fina ljus, men köpte inget.

Bestämde mig för att promenera ner till Belgobaren där jag skulle träffa S…a och hennes sambo. Det är Andreas syster och svåger. Lilla F…..a, nyss fyllda 1 år, var också med.
Jag var där i tid, tio minuter före. Men de var sena och jag hann dricka en öl innan de kom.

Hann dricka en öl medan jag väntade. En Chimay Dorée. Kollade menyn på nätet och bestämde vad jag skulle beställa när vi skulle äta.

Så kom de och vi kramades och lilla F blev så glad att se mig, trots att hon ju omöjligen kunde känna igen mig. Hon var ju bara en månad senast vi sågs.

Vi pratade både om Andreas och om annat. Vi beställde mat och jag åt Belgobarens chili- & örtsmörgratinerade scampi med parmesan. Serverades med vitlöksbröd.
Till den maten rekommenderades Belgo IPA.

Det var en så trevlig kväll, som började tidigt eftersom de skulle hem så lilla F kunde sova sin vanliga tid. Vi gav oss av ungefär kvart i sju och jag hann precis upp till den affär där jag planerat att köpa en present till en annan liten flicka.

Åkte sedan hem och mer eller mindre kraschade i schäslongen. Var så trött!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Livet är ett 15-spel

  1. znogge skriver:

    En bra ledig dag och en trevlig kväll dessutom. Förstår att du är trött för helt vilsam blev dagen inte.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Ja, en bra dag men ändå tröttande. Imorgon blir knappast mer vilsam. Inte torsdag heller och på fredag börjar jag jobba igen.

      Ha en fin kväll!
      Kram

  2. znogge skriver:

    Förresten, spelet det minns jag väl och helt lätt var det inte. Kul att det finns fortfarande.

  3. Ingrid skriver:

    Femtonspel har jag aldrig hört tala som förut, men förstår hur det fungerar och visst kan väl livet kännas som något liknande.
    Hoppas att du får ordning på dina tandproblem. Det är snart dags för mitt årliga besök hos tandhygienisten och det fasar jag för. Man vet aldrig vad hon hittar på och hur mycket det kommer att svida i plånboken.
    Det låter som om du hade en fin avslutning på dagen i alla fall!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Alla hade ett 15-spel när jag växte upp. Det var innan den där kuben kom.
      Ja, jag hoppas verkligen att jag får ordning på tandproblemen. Det bottnar i ärftliga problem. Dyrt är det också, för det är inte hållbart med flera tandbesök i veckan för mellan 2 och 3 tusen. Det är inte pengar jag har utan måste jobbas ihop utöver försörjningen. Men det är som det är…
      Avslutningen på dagen blev bra. Nu chillar jag lite och ska sova sen.
      Kram

  4. Anna i Portugal skriver:

    Känner igen spelet, men vet inte om jag själv spelat det. Hade i alla fall någon sån där bricka där jag flyttade runt brickor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *