Fössta tossdan i mass

Eftersom jag somnade tidigt igår och sedan vaknade efter ett antal timmar så var det svårt att somna om. Lyssnade på ljudbok länge och det gjorde att det blev en långsam, mycket lååååångsam, början på torsdagen. Det var rent av eftermiddag innan jag fick till det med att göra något nyttigt.

Pluggade först en stund innan jag klädde mig. Hade bestämt mig för att fira den inofficiella småländska nationaldagen. Den är i och för sig så välkänd numera så den är väl i det närmaste officiell.

Packade med mig min Japanbok för att passa på att plugga. Om jag nu kunde hitta någon tillräckligt lugn plats bland stadens caféer.

Den ena av våra huvudböcker, men sedan tillkommer artiklar, inspelade föreläsningar och seminarier på zoom.

Tog T-banan till Fridhemsplan. Började med att gå till Thelins, men där var alla marsipanbakelser slut. Hon sa att jag kunde köpa en tårta. Eftersom jag sagt att jag skulle dricka kaffe tyckte jag det var ett dumt förslag. Sa till henne att det inte var vad jag behövde, om jag åt en tårta skulle jag bli väldigt fet. Sedan gick jag.

Vetekatten ligger strax bredvid och där hade den en tårtbit kvar. Men sedan när jag gick såg jag att de skurit upp en ny tårta i bitar. Jag satt där ganska länge och läste. Det blev med tiden ganska stojigt med skrikiga ungar. Många föräldrar bryr sig inte om sina barn utan låter dem springa vilt och vråla. Själva sitter de och pratar som om de vore barnlösa. Suck!

Traskade iväg på Kungsholmen och letade efter en restaurang för att äta middag. Vet inte hur många menyer jag läste innan jag bestämde mig. Valde att gå in på Old George Inn. Den ligger mitt över gatan vid Stockholms tingsrätt.

Det fanns en porträttmålning av en man på väggen. Jag utgick från att dte var någon jag borde veta ve det var. Men när jag frågade sa man att det visste man inte. Jag sa i lite lätt ton att jag då inte behövde skämmas för att jag inte kände igen honom.

Men porträttet sätter min fantasi i arbete och jag kan mycket väl tänka mig att han kan vara en köpman, en advokat som kommit från tinget eller kanske en man av lite finare börd som just klarat sig från en dom för fylleri. Vem vet?
Är det någon Stockholmskännare som vet så skriv gärna en kommentar.

Jag behövde inte titta på menyn. Jag hade bestämt mig redan innan jag gick in genom dörren.

Fish and chips, en riktig pubklassiker. Till det vitt vin. Var riktigt gott.

Åkte sedan hem och satte mig i schäslongen. Ringde min kollogranne för att prata en stund och höra hur hon mår. Hon har varit sjuk mycket. Jag hoppas verkligen hon orkar vara i stugan i sommar.

Tittade en stund på playTV men bestämde mig sedan för att dricka lite kaffe och sedan sova.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fössta tossdan i mass

  1. Znogge skriver:

    Ja, dagen känns officiell numera och massipantårta är min favorit men ändå blev det ingen här. Att köpa en hel tårta när du ville dricka kaffe var väl att ta i så skönt att det löste sig på Vetekatten i stället.
    Fish & Chips är en av mina favoriträtter och något som jag gärna beställer. Synd att du inte fick veta vem tavlan föreställde så jag hoppas någon kan vara behjälplig.

    Önskar en god fredag nu!

    Kram

  2. Ingrid skriver:

    Det låter som en trevlig dag med mycket gott att äta. Den småländska nationaldagen har blivit populär på sina håll, men jag har inte fallit för den, så jag fick klara mig utan massipantårta.
    Ha en fin fredag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *