Fel start, rätt slut

Måndagen, och därmed den nya veckan, började helt fel. Vaknade före tre och kunde inte somna om. Var uppe ett slag, kollade nyheter på nätet, drack kaffe och åt en dammsugarliknande sak med apelsinsmak. Tror de kanske heter apelsinrulle. Satt sedan och funderade på den kommande veckan. Tre kvart innan det skulle vara dags att gå upp la jag mig ner och släckte lampan.

Det tog lång tid innan jag somnade, men sedan orkade jag inte gå upp när det var dags. Det fick bli en lång sovmorgon. Hela min förmiddagsplanering fick helt enkelt ställas in.

Visste att det varit en brand i ett elskåp, något slags transformator, i Solna tidigt på morgonen. Men enligt de uppgifter jag hittade på nätet skulle problemet vara över.
Gick hemifrån kvart över elva, hade med andra ordtvå timmar och en kvart på mig till jobbet. Alltså med ordentlig marginal relaterat till SL:s tidsberäkning.

På Stockholms City visade det sig att visst, tågen gick men bara till Älvsjö. Det framgick inte alls på nätet. Jag ringde SL och frågade och fick till svar att ”idag är det bil som gäller”, ”men du vet väl att du kan ansöka om milersättning”. Jag blev riktigt irriterad på fåntratten som upprepade: ”jag är ledsen”, ”jag är ledsen”, ”jag är ledsen”….
Klart att han inte var ett dugg ledsen och bara fånade sig.

Jag insåg att jag hade två saker att välja på. Båda skulle innebära att jag kom försent till jobbet. Antingen skulle jag åka hem igen och hämta bilen och sedan åka till sjukhuset. Troligen skulle jag inte hitta någon parkering och komma kanske en timme, eller mer, försent. Eller så skulle jag ta T-banan till Högdalen och sedan bussen därifrån. Då skulle jag inte komma lika mycket försent. Ett riktigt ”pest eller kolera”.

Jag kom försent, valde det minst dåliga alternativet. Stämplade in och skrev en förklaring. Men som timanställd har jag inte flex i mitt avtal och kommer att få löneavdrag.

Passet var lite hektiskt i starten, men sedan var det lugnt, lite för lugnt, eftersom min patient skulle in på operation.

På nätet läste jag att det fortfarande var förseningar och inställda tåg. Det framgick inte nu heller om tågen gick hela sina sträckor eller bara en bit. Orkade inte chansa utan valde att ta buss och T-bana. Hade en enorm tur och mina byten mellan de olika färdmedlen var korta. Var hemma strax före halv tolv. Men då hade jag lämnat jobbet lite i förväg, också det ger löneavdrag för mig som inte har flex. Men jag tyckte jag var värd att gå tidigt när det nu fanns möjlighet.

Hemma satte jag mig ner en stund. La både mitt aktivitetsband och mina lurar på laddning. Givetvis mobilen också, men den bor nästan i laddandet. Gjorde kaffe och pluggade en stund. Var trött, men kände att jag behövde lägga i alla fall lite tid eftersom jag missade hela den planerade pluggtiden på morgonen. Imorgon är jag arbetsledig, men som vanligt är det tusen och två saker som måste göras.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fel start, rätt slut

  1. Ingrid skriver:

    Det låter verkligen som en jobbig och stressig måndag. Skönt att du är ledig i dag.
    Ha en avkopplande tisdag!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Ja, det blir stressigt när kommunikationerna fallerar. Dock hade jag en helt okej arbetseftermiddag/kväll.

      Kram

  2. Micke skriver:

    Så surt när det inte fungerar med kollektivtrafiken, speciellt när informationen är bristfällig.
    Det blir ju ett pusslande som kräver bra info, som sagt, surt.

    Inte ofta jag vaknar för tidigt men det händer, ibland blir det ju så.

    Ha det bäst nu Kraka.

    • Kraka skriver:

      Infrastrukturen i huvudstaden lämnar mycket att önska.

      Ha en fin lördagseftermiddag och kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *