Tillbaka i människobyn

På tisdagsmorgonen var det dags att resa hem igen efter fyra vilsamma dagar med en massa uppladdning av ny energi.

Jag sov rätt dåligt, troligen en underliggande stress inför kommande utmaningar. Det är en hel del som ska, ja måste, bli klart före sommaren.

Vi åt frukost, en rejäl med sill, potatis och ägg samt rostat bröd. Överhuvudtaget har jag ätit mer de här dagarna än jag gör på en månad. Eller, det kändes i alla fall så.

Jag tog en sista bild av mina fina franstulpaner. Hade bestämt mig för att inte utmana ödet och ta med dem hem. De hade klarat resan ner, men inget sa att de skulle klara sig på ännu en resa i bilen. Kändes bra att L..a fick njuta av dem medan de var fina.

Min ambition var att åka klockan 10:00. Klockan 09:55 satt jag i bilen och lämnade Långserum. Sedan flöt det på bra hela vägen hem med bara några korta pauser.
Åt en korv med bröd i Norsholm och blundade sedan några minuter innan jag åkte vidare. Stannade också i Sillekrog och vilade, men då klev jag aldrig ur bilen.

Hade som lite lös ambition att vara hemma till klockan treich och det var jag  nog, men när jag burit in packningen och parkerat i garaget var klockan ett par minuter över halv fyra.

Drack kaffe och chillade lite innan det var dags att byta om och åka till stan. Det var också dags att köpa ett nytt 30-dagarskort för nu har jag inga planer på ”utflykter” på ett tag.

Det var dags för terminens andra Stockholmspalavern och kvällens program var Om konsten att hoppa mellan isflak. En kväll om gudaktighet och tvetydighet, där Platon och Simone de Beauvoir hamnar i dialog.
Joakim Fuks,
som var samtalsledare den här kvällen, är praktisk filosof.

Efteråt bestämde jag mig för att gå till Odenplan och ta t-banan där. Jag hade suttit i stort sett hela dagen. PÅ vägen stannade jag till vid en 7-elva och drack kaffe och åt en varm macka.

Jag fick knappt i mig den stora mackan, men med tanke på priset ville jag inte lämna, och var mer än mätt när jag kom hem. Skyndade mig att bli klar för att sova.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tillbaka i människobyn

 1. Ingrid skriver:

  Så skönt att hemresan gick bra, men du var ju klok och tog dina pauser för mat och vila.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  7-eleven fungerar ju, deras varma mackor är ju legendariska nästan. 🙂

  Ha nu en underbar onsdagskväll.

 3. Anna i Portugal skriver:

  Vad bra att hemresan gick bra och att du snabbt kunde hoppa i säng när du kom hem.

 4. Znogge skriver:

  Så härligt med fyra dagar i trevligt sällskap! Sådana dagar behövs för att tanka energi. Skönt att hemresan gick bra. Imponerande att du sedan orkade med aktiviteter på kvällen man jag misstänker att du sov gott sedan.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *