Fem en fredag v. 20: Våren är här

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad har du gjort ute i solen den här veckan?
 2. Vad njuter du mest av i vårsommarvädret?
 3. Vad är din favoritsyssla utomhus den här tiden?
 4. Vad ser du mest fram emot att sommaren är på väg?
 5. Hur ser din helg ut?

 

 1. Inte så mycket egentligen eftersom jag blev sjuk i söndags och riktigt dålig på måndagen. Men jag har klippt gräset och gjort en del ”förflyttningspromenader”.
 2. Värmen. Jag är en sådan människa som mer eller mindre alltid fryser så att slippa det är himmelskt.
 3. Sitta i halvskugga med något att dricka, kaffe, läsk eller vin, och läsa/lyssna på ljudbok. Helt enkelt baravara.
 4. Att måla klart mitt hus. Det får vara max 16% fukt i träet och förra sommaren regnade det varje dag jag var i stugan. Det hann aldrig bli tillräckligt torrt.
 5. Den är ”randig”, det vill säga varannan dag ledig, varannan dag jobb. Nu är det ju inte direkt någon långhelg. Vi blev ju av med Annandag pingst och fick den där meningslösa nationaldagen istället.
  Idag, fredag, är jag ledig eftersom man frågade om jag kunde jobba lördag istället. Jag ska försöka göra några saker i stugan och jag planerar att ta en promenad. Eventuellt ska jag träffa en kompis, men hon skulle höra av sig när hon kom från jobbet och berätta om hon orkade. Egentligen avskyr jag när folk ska envisas med att boka upp eventuella aktiviteter och hålla mig på halster. Men just den här helgen gör det inget eftersom jag ska vara i stugan och fixa (i mån av ork eftersom jag fortfarande inte är återställd efter min konstiga åkomma) och plugga.
  Lördag jobbar jag 14-21:30 och det brukar sällan hinnas med så mycket övrigt, kanske någon timme pluggande.
  Söndag, då jag är ledig, har jag inte detaljplanerat men det lär bli något i stugan eller trädgården och pluggande.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 20: Våren är här

 1. Znogge skriver:

  Punkt 3 är verkligen en behaglig tillvaro så det kunde varit mitt svar med.
  Jag tycker mycket om värmen jag med så vår och sommar är definitivt mina årstider.
  Jag håller med dig om att antingen så bestämmer man något eller inte. Just denna gång spelar det ingen roll för dig men det känns snopet om man tackar nej till annat och så blir inte plan A av.
  Hoppas du känner dig hel bra snart igen för annars är det kanske läge att kolla upp det ändå. Nåja, det vet du mycket bättre än vad jag gör men det var bara ren omtanke 😉

  Önskar dig en trevlig, avkopplande och randig helg nu!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, du har helt rätt. I flera av sakerna.

   Nu är det ju så att jag primärt räknar med att hon ”inte orkar” och skulle bli förvånad om hon plötsligt vill gå ut och äta eller ta ett glas på stan. Ärligt talat så känner jag mig inte så angelägen, hon med sitt ständiga orkar inte inbjuder inte till umgänge. Känner att jag bjuder till alldeles för mycket. Dessutom är hon en sådan som tar mer energi än hon ger. Lite som en promenad på ett minfält där man måste vara på sin vakt varje sekund så man inte säger fel saker för då kan hon explodera.

   Jo, blir jag inte bättre så får jag väl söka läkare, men bara tanken på att hela min sommar ska gå åt till olika undersökningar parallellt med min stora tandoperation gör mig ännu mattare. Dessutom är jag rätt övertygad om att jag har något slags infektion, troligen ett virus, och det gör man ju ändå innget åt.

   Ha en fin och bra fredag!
   Kram

 2. Annika skriver:

  Just nu är det lite hipp som happ med vädret i min del av världen. GRÅTT, och varenda helg har varit så under lång tid. Kalena skrev ett kul kåseri om det hela i DN i måndags, vädret i Washington. Klockrent. SÅ jag kan inte stämma in i alla hyllningar till solen.

  MEEEEN, jag är desto gladare att den skiner hos er och att den ger värme och ljuvlighet. HÄRLIGT. Älskade maj då jag bodde i Sthlm.

  Visst jag håller med, jag vill också bestämma av direkt om man ska ses, eller ej. Inte befinna mig i limbo. Fast just denna ggn är det ju helt OK för dig. Men annars? Nej,

  Ja, håller med om pingsten. Ingen vet ju iaf varför nationaldagen firas, hehe.
  Den äkta svenska nationaldagen tycker jag är midsommar.

  Kram och trevlig helg!!

 3. Att se fram emot att måla sitt hus måste vara det mest udda svaret på den frågan….men förstår att det är känslan av att få det klart som lockar 🙂
  Ha en fin fredag!

 4. Ingrid skriver:

  Jag älskar när det är så varmt så att det är behagligt att sitta i skuggan. Jag är frusen av mig jag också och trivs verkligen när det är varmt och gott.
  Pingsthelgen blev verkligen naggad i kanten när annandagen försvann. Nu känns det som en vanlig lördag-söndag helt enkelt.
  Hoppas att du får vara frisk nu och njuta av våren!
  Tack för att du sa till om min blunder. Jag har rättat!
  Kram, Ingrid

 5. jag är frysen och sitter gärna i skuggan, nu är det skönt.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 21: Överskott - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *