Så skönt, så ledigt

Det var verkligen skönt att vara ledig så där oplanerat. Det är faktiskt något visst med oplanerade ledigheter, lite som att få en present. Trots att jag istället ska jobba imorgon.

Började med att ha fri sovning och sov lite drygt nio timmar. Sedan morgonkaffe och två mackor. Var ute ett ärende och lite senare åt jag lunch.
Tog sedan tag i att fixa håret. Skulle behöva klippa mig också. Men det lär inte hinnas med förrän tidigast på tisdag.

Lyssnade på ljudbok, pratade en stund med en granne snett över och lyssnade på bok igen. Gjorde kaffe och ”mosade runt”.

När jag sköljt ut färgen klädde jag mig och plockade ihop sopor och förpackningar som skulle till återvinningen. Min tanke var att promenera till återvinningen, men så blev det inte. Istället åkte jag iväg med bilen och tog vägen förbi återvinningskärlen och sopmoloken.

Styrde kosan mot Tyresö för att köpa två saker. Färg till min skrivare och Crazy cat red blend, 2 flaskor. Var inne på Stora Coop och köpte några få saker också.

Hemma i stugan igen satte jag mig i trädgården med ett glas rött. Det blev snabbt kallt i skuggan och jag gick in. Pratade med E…a medan jag satt ute, med L..a när jag var inne och B-M hade jag pratat med på vägen till Tyresö.
Att E…a inte skulle orka träffas hade jag ju förstått redan dagen innan, eller, med tanke på att hon i stort sett alltid gör så, redan då det kom på tal i början på månaden då det var sammalika.

Gick och la mig och lyssnade på ljudbok tidigt, någon gång vid åttatiden. Det straffade sig med att jag vaknade mitt i natten…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Så skönt, så ledigt

 1. Ingrid skriver:

  Man behöver verkligen en dag då och då att få ägna sig år sig själv och visst är/var det skönt med lite oplanerade ledighet på den tiden man jobbade både borta och hemma, så jag förstår vad du menar.
  Hoppas att det blir en lugn pingst även om du ska jobba!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Så skönt med en ledig dag för den tror jag att du behövde. Förmodligen var du dessutom inställd på att det inte skulle bli något på kvällen.
  Hoppas att dagens arbetspass blir bra.

  Glad pingst och kram!

  • Kraka skriver:

   Tack och glad pingst du också!

   Ja jag behövde en dag mellan mina arbetspass. Känner mig betydligt bättre nu men det var en rätt skrämmande upplevelse.
   Hon gör i stort sett alltid så, ska känna efter in i det sista om hon orkar.

   Kram

 3. Micke skriver:

  Aldrig fel med en oplanerad ledighet, du fick ju dessutom gjort en del.
  Jag tackar för tipset om vinet där, gillar både namnet och etiketten.
  Lyssnar själv just nu på ljudbok, trevligt och avkopplande, man kan dessutom göra annat under tiden.

  Ha nu en fin lördag Kraka.

 4. Anna i Portugal skriver:

  Oplanerad ledighet är absolut som en extra dag. Att du ska jobba imorgon är ju en annan sak 🙂 Njut på, och ta tillvara på dagen, även de som inte är lediga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *