Heldag med nya doktorn

Igår doktorerade min vän Britt-Marie. Hon la fram sin avhandling Smak- och luktförändringar vid cytostatikabehandling på KI.

Tidigt på morgonen började själva disputationen med professor Per-Olof Sandman som opponent. Han gick systematiskt igenom avhandlingen och det tog några timmar. Sedan var det dags för betygsnämnden att sammanträda och vi fick resa på oss en stund och mingla med varann medan vi drack cider och åt chips och salta pinnar.

Till sist kom då betygsnämnden tillbaka och ordförande professor Inga-Lill Rahm Hallberg medelade att avhandlingen blivit godkänd och vi skålade för den nya doktorn.

Sedan var det dags att åka hem och förbereda sig inför kvällen. Middagen var i Södertälje på kvällen och min son, hans flickvän och jag hade bestämt att ta pendeltåget dit.

Det var en väldigt trevlig middag med många gäster. Jag var bordsplacerad mellan en av hennes väninnor som jag träffat för länge sedan och mannen till en av mina före detta arbetskamrater. Mitt emot mig satt min son och hans flickvän.

Det var många som höll tal och eftersom det var en akademisk middag så fick jag hålla mitt tal ganska sent. Först ska alla formellt uppsatta personer hålla sina tal och sedan vi mer ”vanliga”.

När så hennes ena handledare tackat för maten, ja han hade henne till bordet och skulle hålla tacktalet som seden bjuder, så var det dags att bryta upp och åka hem. En lång och innehållsrik dag var till ända.

Disputationen. På bilden syns Britt-Marie Bernhardson, då doktorand nu doktor, professor P-O Sandman, professor Carol Tishelman och i förgrunden professor Lars-Eric Rutqvist

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

3 svar på Heldag med nya doktorn

  1. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Min märkliga söndag

  2. Pingback: Kan man inte ha fest om man inte fyller år? – Skrivpuff 26 april | Kraka

  3. Pingback: Nyårsafton i grått | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *