Summa summarum en fredag är slut

Snart är även den här fredagen slut och det är sovdags igen. Har verkligen bara gjort saker för min egen skull idag och inga plikter alls.

Åt lunch med en vän inne i stan. Vi gick till Pizza Hut vid Hötorget och åt lunchbuffé där man får äta av både sallad och pizza. Vi pratade lite om livet medan vi åt. Men hon är den lite stressade typen som ska hem ganska snart. Ja, så var hon ju aldrig förr förstås, innan hon träffade mannen hon lever med nu. Nej, förr kunde man ringa efter henne nästan när som helst på dygnet och hon kom in till stan och tog en fika eller ett glas vin. Men nu påminner hon om min mamma som alltid kände sig jagad av pappa som väntade på maten eller annan sevice där hemma.

Jag ringde min son, vi hade pratat tidigare i veckan om att ses inne i stan. Medan jag väntade på honom gick jag ett varv nere i Hötorgshallen och tittade på alla fina matvaror. Det var ostar, grönsaker, fisk, kött och läckra korvar. Men jag har hela helgens ätande planerat redan så jag köpte inget, gick bara och drömde om framtida goda måltider.

När min son kom in till stan gick vi och tittade i lite olika affärer, han ville kolla på ryggsäckar och hörlurar. Jag tittade väl mest runt lite på allt möjligt. Men vi hann med flera av stans bokhandlare och köpte några böcker. Böcker är ett av våra gemensamma intressen.

Innan vi åkte hem var vi och fikade, jag drack kaffe och han en coca cola. Varsin lussekatt åt vi till. Trötta, mycket trötta, traskade vi över St Eriksbron för att till sist äntligen komma fram till vår T-bana vid Fridhemsplan.

När jag kom hem kopplade jag av en stund och har sedan varit på pub-kvällen i vår bostadsrättsförening. Ikväll serverades köttbullar och förutom vin och öl kunde man köpa glögg och kaffe. Det var årets sista pubkväll.

Nu ska jag strax sova. Det har varit en lång och innehållsrik dag trots att jag bara ägnat mig åt att vara. Riktigt, riktigt trött är jag nu.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *