Fem dagar i Paris – eller nästan

Vi kom fram till hotellet på onsdag eftermiddag. Efter en kort vila gav vi oss ut på stan för att titta på Sacre Coeur. Men först var vi och åt på vår gata, en trevlig gata med massor av affärer och trevliga restauranger.

Torsdagen innehöll bland annat ett besök på Musee d´Orsay. Ett fantastiskt museum där man kan gå i timmar, även om man varit där förut. När vi kom tillbaka till vår gata letade jag rätt på det internetställe som låg närmast. Men jag blev heltrött på deras tangentbord som är ett sammelsurium av bokstäver på ”fel” ställen. Man har ju helt annan ordning på bokstäverna på de franska tangentborden. Dessutom var det så slitet så jag kunde inte se ordentligt var bokstäverna låg. Orkade bara ta en snabbtitt på mina mail efter att fått hjälp att hitta ”dot” bland tangenterna. Att inte ens hitta var punkten låg tog nästan knäcken på mig som normalt lever med mina datorer och hittar bland bokstäver och tangenter i sömnen nästan. Men fransmän har ju alltid varit ett folk för sig själva och man får ju vara glad att de i alla fall försöker tala engelska. De flesta verkar faktiskt kunna det numera.

På fredagsmorgonen hade vi planerat födelsedagsfirande för vår vän som fyllde 50 år. Vi hade ordnat tårta, champagne, blommor och T-shirts med en bild där hon är två år. På våra tröjor står det (på franska) Vi är i Paris och firar Lenas födelsedag, Tjejgänget. På hennes tröja står det Jag fyller 50 den 27/3. Gratulera mig.

Fredagen var dagen för Eiffeltornet – både på dagen och kvällen. Jag avstod från att följa med på dagen, har varit uppe i tornet ett flertal gånger. Istället promenerade jag ensam, tittade i affärer och på folk. Vi bestämde sedan att träffas på Champs Elysee.

På kvällen var det dags för den planerade födelsedagsmiddagen på Restaurang Jules Vernes i Eiffeltornet. Vi valde att äta den komponerade menyn med en stor mängd smårätter. Till dessa rätter drack vi ett Chardonaivin som var gott trots att det var det billigaste på vinlistan och bara kostade runt 1500 kronor för en flaska. 🙂

Maten var delikat och servicen som en dröm. Utsikten var fantastisk! Kvällen var precis lika trevlig som vi tänkt oss och trots att det blev dyrt värt pengarna. Det var en riktig happening!

Lördagen, vår sista hela dag, tillbringades delvis på Champs Elysee dels för att jag tänkt färdigt och bestämt mig för att kosta på mig det halsband och de örhängen jag sett dels för att besöka Louis Vuittons affär. Vi var också på ett museum och tittade på Monets näckrosmålningar och en del andra målningar som fanns i källaren på samma museum. På kvällen var vi ute och åt på en restaurang på vår gata. Det regnade och var inget trevligt promenadväder.

På söndagen var det bara frukost på vårt stamställe för frukost och resa till flygplatsen som vi hann med. Sisa dagen på resor är ju alltid mest präglade av uppbrott och det är skönt att komma iväg hemåt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem dagar i Paris – eller nästan

  1. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » En midsommardröm - en verklighet

  2. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Gotländsk sommarkatt

  3. Pingback: Med blick för det rätta – Bloggutmaning i mars 30 | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *