Svart är inte vitt – hur svårt kan det vara?

Ja, så har det hänt igen. Jag beställer en svart kaffe och när jag börjar dricka den så är det en kaffe med mjölk.

Det här är oerhört vanligt här i Sverige på ställen som MacD med flera om den som expedierar kommer från en annan kultur. Men det märkliga är att det inte alls förekommer utomlands, jag reser ju en hel del som ni vet. Där får jag alltid en svart kaffe, det vill säga en utan mjölk, om det är det jag beställer.

Ibland undrar jag om man försöker uppfostra mig till att dricka mitt kaffe på ett sätt som just dessa unga män och kvinnor tycker är rätt sätt. För inte kan det väl vara så att de inte förstår just ordet svart?

Idag hade jag så bråttom så jag drack det blaskiga, mjölkblandade kaffet utan att säga till. Men tänk om jag varit laktosintolerant! Då hade kanske hela min dag varit förstörd av en enda klunk kaffe med mjölk!

Snälla, rara ni som jobbar med kaffeförsäljning, svart kaffe är utan mjölk!!!

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Svart är inte vitt – hur svårt kan det vara?

  1. TC skriver:

    Ja, att det ska vara så svårt att förstå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *