Fantastisk fantasi

Var på konsert idag på eftermiddagen i Hedvig Eleonora kyrka. Temat var Rysk fantasi och det framfördes stycken av Tjajkovskij, Mozart, Clara Schuman och Rimsky-Korsakov. Det var huvudsakligen Ivetta Irkha på piano och Mika Takehara på marimba, men Stockholms solister framförde också Mozarts Eine kleine nachtmusik på stråkar.

Det var helt fantastiskt, marimba är ju ett så underbart instrument. Mika Takehara, som är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm,  är mycket känd och turnerar i hela världen och får ni chansen att lyssna på henne så missa den inte.

 

 

 

 

Konsertprogram framsida

 

 

 

 

 

 

Programbladets baksida, här ser man vad som spelades

 

 

Mika Takehara på marimba. Här framför hon The golden cockerel fantasy av Rimsky-Korsakov

 

 

*Eftersom de framförda styckena inte är skrivna för marimba har Mika själv arrangerat dem. Det går därför inte att hitta just de styckena på Spotify, men jag vill att ni ska få chansen att lyssna på henne när hon spelar på sin marimba. Jag har därför valt ett stycke som heter Time där Mika verkligen är fantastisk. Lyssna och njut!

 

 

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fantastisk fantasi

  1. Pingback: Ljuv musik uppstod i mitt hjärta | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *