Man måste faktiskt inte sova

De allra flesta som jobbar natt skyndar sig hem för att sova. Det är nästan som en sport att vara snabbast i säng.
Jag gör mig sällan någon brådska och kan både promenera, äta frukost och göra diverse saker innan jag bäddar ner mig. De flesta tycker nog att jag är lite konstig.

Men varför ska man sova meddetsamma efter jobbet? Det beror väl på när man gick upp och hur länge man sovit innan.
Igår gick jag upp kvart över sex och hade det handlat om 06.15 med en arbetstid till 19.15 hade väl de flesta tyckt att det varit märkligt om jag varit tvungen att åka direkt hem för att sova. Nu handlade det istället om 18.15 och 07.15, men tidsintervallet är ju faktiskt detsamma.

Med andra ord gjorde jag en liten utflykt innan jag åkte hem, dels för att äta frukost dels för att köpa några saker.

Jag hade planerat att äta en av Coop Forums fantastiska köttbullsmackor, men det fanns inga just då jag kom och istället hade man mängder med fina räkmackor som det var extrapris på.

 

 

Lördagsfrukost med räkmacka i Bäckebol

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Man måste faktiskt inte sova

 1. Åsa skriver:

  Håller fullständigt med Dig; visst är det väl helt rimligt att Du liksom vi som jobbar dagtid har några timmar efter jobbet före sovandet.
  Olli som kommer hem vid tre på natten brukar titta på TV eller läsa nån timme.

  • Kraka skriver:

   Jag håller nästan alltid på med något efter mina nattpass, utom då möjligen det första efter ledighet då jag kan ha varit vaken mycket länge. Jag är en utpräglad B-människa och vid något tillfälle pratade jag med Thorbjörn Åkerstedt om det och han menade då att jag nog har en så kraftigt förskjuten dygnsrytm så att gå upp på morgnarna och ha ett dagjobb utsätter mig för en extrem stress.
   Får jag välja helt fritt vill jag lägga mig någon gång mellan 02 och 04 och gå upp någon gång mellan 10 och 12. Men så enkelt är det ju inte, jag måste ju självklart anpassa mig till de tider som erbjuds
   Jag har tidigare skrivt om A- och B-människor här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *