Fredagen den 13:e – en mallad, men inte mallig, dag

Äntligen har jag flyttat ut till mitt sommarboende på Sommarhotellet på Marstrand. Jag kom hit i måndags, men har knappt hunnit landa eftersom veckan präglats av jobbande och utflytten.
Idag var första dagen jag kände mig ledig. Nåja, ledig är väl inte helt sant, men jag vaknade i mitt rum och hade en hel dag framför mig innan det var dags att åka till jobbet.

När gick jag upp?

Jag vaknade strax före halv tio. Jag hade då sovit nästan fjorton timmar.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag sa godmorgon och hej till några av mina grannar på Sommarhotellet. I övrigt lyssande jag på boken Björndansen av Roslund & Thunberg.

Vad serverades?

Jag åt tunnbrödsknäcke med Appenzeller. en mycket god ost. Fyra koppar svart kaffe.

Vad gjorde jag sedan?

Efter frukosten promenerade jag ner till Marstrandsfärjan oc håkte över till Koön. Jag var tvungen att parkera om bilen eftersom den inte får stå mer än max ett dygn på den parkeringen jag stor på. Man kan inte köpa biljett för längre tid och de är väldigt snabba att kontrollera och sätta på böteslappar. Det kan räcka med att missa med tio minuter.

Efter parkeringen vid Koöns kapell tog jag en promenad på Koön. Hade först tänk att gå runt en stund på kyrkogården, men det pågick en begravning och av respekt avstod jag. Istället tänkte jag gå ner till stranden som ligger på andra sidan campingplatsen. Men uppe vid campingen var sopbilen och den lukade så illa att jag vände när jag såg att den åkte ner just den väg jag tänke gå.
Jag träffade på en arbetskamrat som är bosatt på Koön. Hon var ute och gick och vi gjorde sällskap en bit.
Nere vid parkeringen hämtade jag den Metro jag tagit tidigare och satte mig på en bänk för att läsa. Efteråt gick jag ner och tog färjan tillbaka till Marstrandsön.
Hemma på Sommarhotellet lagade jag till en lättare lunch som jag åt på min uteolats medan jag fortsatte lyssna på boken.
Gick in en stund och diskade och pratade sedan en stund i telefonen med min son.

Jag kokade potatis medan jag satt på uteplatsen och sedan tog jag en promenad på ön. Hemma igen lagade jag middag och satt sedan på uteplatsen och tog det lugnt innan det var dags att åka och jobba.

Tog färjan över till Koön och bilen till jobbet.

Köpte jag något?

Nej.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Nej.

Middag?

Åt middag, bara något enkelt.

En bra sak som hände under dagen?

Jag pratade med min son. Även om vi inte hann prata så länge är det en bra känsla att han finns i mitt liv.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Det var en perfekt dag, förutom att jag skulle jobba hela helgen.

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fredagen den 13:e – en mallad, men inte mallig, dag

  1. Gunnel skriver:

    Ingen dum idé att tänka tillbaka på vad man gjort under dagen. Ibland tycker man att inget blev gjort, men om man tänkte efter noga så stämmer det säkert inte. Kram

  2. Louise skriver:

    De här inläggen du gör med frågor och svar för dagen gillar jag skarpt. Jag har inte kommit dithän att göra på exakt samma sätt, men gillar det gör jag.

    Jag har sedan nyår i stället skrivit en stund i min dagbok vid sängen, för att avsluta min dag. Som en loggbok över dagen. Eftersom jag hållit på ett halvår så har det blivit som ett beroende känner jag, men ett beroende som jag tacksamt tar emot. Jag har länge längtat efter en rutin av det här slaget så jag tar tacksamt emot att den känns så bekväm för mig nu. Om jag någon gång kommit i säng för sent så att jag inte orkat så har jag direkt kompenserat det när jag vaknat på morgonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *