Sommarens sista middag

Egentligen har jag bara varit ute och ätit några få gånger den här sommaren. Har blivit som Tjuren Ferdinand och trivs bäst under min korkek, i det här fallet uteplatsen till rummet jag hyr på Marstrand.

Igår, som var min sista lediga kväll, passade en vän och jag på att träffas och äta tillsammans. Det fanns inte så många ställen öppna så här i slutet av säsongen och vi tog färjan över till Hamnkrogen på Koön.

Det blev en trevlig kväll, lite av ett sommaravsked. Maten var god, vinet likaså och utanför fönstret kunde vi se olika molnformationer torna upp sig och lite senare ett skådespel av blixtar i fjärran. Åskan var så långt bort att vi inte hörde knallarna, bara såg de magnifika blixtarna som kom med en halv minuts mellanrum.

 

 

Stekt spätta med pommes, en lyxvariant av fish and chips

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sommarens sista middag

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en trevlig utflykt, men jag hoppas trots allt att det kommer många fina dagar ännu då man kan sitta ute och äta. Fast någon kvällsvärme blir det nog inte.
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Sitta ute och äta ska man väl förhoppningsvis kunna göra i september också. Men hemflytten från Marstrand utgör ett slags gräns mellan sommar och höst för mig. Jag blir kvar ett par dagar till, men då är det arbete och ingen ledighet.
   Ha en fin vecka du också!
   Kram

 2. Låter gott. Jag älskar stekt spätta med kokt potatis och skirat smör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *