Prövotid – Eller att vänja sig vid det nya

Minns ni att jag berättade om det nya biblioteket i Kista? Det är en märklig lokal med mycket yta, lustiga ”lådor” att sitta på golvet i och diverse annat underligt.
Till de udda sakerna hör hängmattorna utefter ena glasväggen. I mitt tycke är det den enda detaljen som rättfärdigar ett besök för en vanlig jordvarelse. I övrigt ser det ut att vara byggt för rymdvarelser eller möjligen högskolestudenter som vill ha ett uppehållsrum. För till och med min son kunde konstatera att det finns extremt lite böcker och att de som befinner sig på biblioteket, vilket var mängder av folk, mest satt och pratade eller surfade på sin egen laptop. Jag må anklagas för aatt vara konservativ, men på ett biblotek ska böckerna vara i fokus tycker jag…

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Prövotid – Eller att vänja sig vid det nya

 1. Louise skriver:

  Det håller jag med om fullt ut! Vad är ett bibliotek utan böcker?
  Kramis

  • Kraka skriver:

   Det finns böcker, troligen lika många som i gamla biblioteket. Men ytan och allt spejsat gör att de inte märks så bra. Dessutom verkar de flesta sitta och prata, dricka kaffe eller använda sin egen laptop. Det ger intryck av att vara ett uppehållsrum för ungdomar.
   Kram

 2. Pingback: Planeringseftermiddag | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *