Att gottgöra det förflutna – A Walk Among the Tombstones

A Walk Among the Tombstones kan ses som vilken actionfilm som helst. Det fattas inget av spänning, våldsamheter och annat som tillhör en äkta action. Skulle vara biljakt i så fall, det finns det ingen i den här filmen.

Matthew Scudder, spelad av Liam Neeson, är en pensionerad polis som arbetar som privatdeckare utan licens. Han gör tjänster åt folk och får ”presenter” som tack.
Han valde själv att dra sig tillbaka efter att han vid en skottlossning i samband med ett rån råkade döda en sjuårig flicka. Samtidigt slutade han dricka och AA:s tovstegsprogram har en avgörande betydelse i filmen.

Några män kidnappar kvinnor med anknytning till knarklangare och dödar dem. Scudder får i uppdrag av en klient att hitta dessa några, vilka de nu är.
Han dras in i en spännande jakt på förövarna och rör sig i en mängd miljöer. På biblioteket träffar han den föräldralöse TJ som han, mot sin vilja, blir allt mer fäst vid.

Jag skulle vilja påstå att Mathew Scudder är en verkligt god människa. Trots att han dödar flera människor har han fokus på att göra gott och att kompensera för det som gick snett tidigare, I slutet av filmen refereras till tolvstegsprogrammets punkter på ett mycket starkt sätt och just därför tror jag att filmens budskap stannar kvar mer än i en mer mainstream action. En fantastisk film!

Det här inlägget postades i Film, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *