Man hinner en del på en eftermiddag och kväll

Jag vaknade inte förrän klockan var nästan middagstid på torsdagen. Tittade på alla tre avsnitten av Den döende detektiven på svtplay innan jag la mig på onsdagskvällen, som ju hann bli torsdag förstås.

Jag skulle äta lunch med min son, men vi hade redan från början sagt att det skulle bli en sen lunch. Vi bestämde att träffas vid klockan 15 inne i stan. Mitt förslag var Pizza Hut på Klarabergsgatan. Så blev det också.

Det var trevligt att äta med F och S. Jag åt en pizza med räkor, väldigt god. Till den Jacob´s creek chardonnay som de hade som husets vita. Efteråt drack jag en cappuccino.

Jag skulle träffa M för att gå på bio. Vi skulle se Mordet på Orientexpressen kl 18:50. Jag släntrade iväg när F och S åkte hem. Gick förbi Newbie och kunde inte låta bli att gå in. Sände ett sms till vännerna i Örebro och frågade om storleken. Bestämde mig för byxor, skjorta och en tröja. Ska försöka hinna hälsa på dem snart.

Gick till bion för att köpa biljetter, M var på tåget och skulle snart komma. Då visade det sig att det var helt utsålt. Efter lite konfererande med M bestämde vi att jag skulle köpa biljetter till 21:30 istället.

Jag gick omkring lite och slank in på Indiska medan jag väntade. Hittade en vas jag gärna ville ha. Sedan ringde M och kom till Indiska. Vi bestämde att gå och ta en fika eftersom hon inte ätit. Jag nöjde mig med en Tomtelatte, lite off season kanske men jag frågade och de kunde fixa en sådan till mig.


Det var så varmt inne på Espresso House och vi drog båda en suck av lättnad när vi kom ut. Tog en promenad nedför Kungsgatan och tittade i fönstren. Svängde vänster på Vasagatan och gick bort till Radisson. Åkte upp till skybaren för att vänta tills det var dags för bion. M bjöd mig på en Raspberry collins eftersom jag betalat biobiljetterna.


Till sist var det dags för bion. Filmen var bra, men man är ju van vid ett annat tempo, det var verkligen ingen action. Men bra skådisar. Så ja, den var sevärd.

Efteråt hade jag tur, det vara bara 1 minuts väntan innan min T-bana gick hemåt. Jag lyssnade på bok under resan och var snart hemma. Katterna väntade på mig och blev glada när jag kom.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *