Annandag påsk – profant och kyrkligt

Påsken, en kyrklig helg och högtid, men i vårt moderna, sekulära, samhälle en helg bland alla andra. För mig är det både ock, både en religiös helg och en, förhoppningsvis, tid för ledighet. Min Skärtorsdag kan du läsa om här. Min Långfredag kan du läsa om här. Min Påskafton kan du läsa om här. Min Påskdag kan du läsa om här.

Min profana Annandag påsk

Natten var väl i och för sig okej, men det var att göra hela tiden. Jag var trött när jag gick hem.

Väl hemma bäddade jag ner mig och satte alarmet på 15:00. Gick upp ungefär 15:20. Drack kaffe och kollade mailen.
Hade fått ett mail från styrelsen i koloniföreningen, utskickat av kassören. Vi uppmanades att skyndsamt besöka våra stugor för att kontrollera att allt var okej. Det hade nämligen varit en del skadegörelse inne på området under helgen.

Jag klädde mig och tog T-banan till stugan. Allt var okej som tur var. Är alltid något att oroa sig för.
När jag nu ändå var därute så kollade jag om min granne var där. Det var han och jag satt och pratade med henne och hennes hund Assa en stund. Sedan åkte jag hem.

När jag kom hem fick Petter hjälpa mig, via messengerchatten, att köpa bussbiljetter. Efter det satte jag fart med att plugga. Det var väl i stort vad jag ägnade mig åt tills det var sovdags.

 

Min kyrkliga Annandag påsk

Jag hade lagt en hel del tid på att vela runt var jag skulle göra min Emmausvandring. Det fanns många vandringar att välja på, allt från inomhusvandringar, inre vandringar, kortare och längre pilgrimsvandringar. Den som jag var mest sugen på var den 5-timmarsvandring som Pilgrimscentrum i Tyresö verkade ha på gång. Det var där man också hade en inre vandring för den som av olika skäl inte orkade gå.
Vart efter natten gick och jag blev mer och mer trött minskade mina ambitioner. Till sist blev det ingenting. Lite som i berättelsen om skräddaren, ”Vad bidde det då?” (Är du inte bekant med sagan tycker jag du ska klicka in på länken. Det är en klassiker).

Nu har jag ju sådan tur att hela Bibeln ingår i just den kurslitteratur som vi läser nu i A-kursen. Det är en gemensam introduktionskurs både för teologiprogrammen och filosofiprogrammen, med 15 högskolepoäng filosofi och 15 högskolepoäng teologi.
Under dagen lyssnade jag på Matteusevangeliet och Markusevangeliet. Tittade också på ett TV-program om Jesus.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *