Slutet på en lång ledighet

Jag har varit ledig länge, först semester och sedan schemaledig. I följd. 3 hela veckor sammantaget. Det känns minsann. Jag är utvilad och mår bra.

Nu är det ju hösttermin och för den som läser på högskolan är det inte ledigt. Men att inte behöva gå till jobbet har varit välgörande. Känner att min plan att jobba mindre, 70% om man jämför med den arbetstid som gäller i Stockholms läns landsting, 62% om man jämför med Västra Götalands arbetstid. Rent faktiskt ska jag jobba 10 nätter i månaden.

Som avslutning på ledigheten innan jag tar tag i min sista månad på min nuvarande arbetsplats unnade jag mig en eftermiddag och kväll inne i Stockholm.

Förmiddagen gick åt till att plugga, jag gav mig inte iväg förrän vid 15-tiden. Promenerade till en busshållplats i närheten och tog 2 turfzoner på vägen. Åkte sedan buss till Blåsut där jag också hittade en turfzon.
T-banan in till T-centralen och var inne i några affärer för att titta efter mössa och vantar, hittade dock inte det jag ville ha.
Vid Filmstaden Sergel, vid Hötorget, köpte jag en biljett. Jag skulle till Rigoletto, men ville inte gå ner dit och köpa biljetten. Tänkte ta en kopp kaffe innan.

Drack en kopp kaffe och åt en mjukglass på MAX som öppnat bredvid Kungshallen. Ja, mjukglass heter det ju inte, även om det är precis just vad det är. Det har det fina namnet Sundae.

Efter kaffet gick jag ner till Rigoletto för att se Equlizer 2. Vill du veta vad jag tyckte om filmen ska du klicka på länken. Mina tankar om första filmen kan du se här.

Klockan var redan, eller bara, runt 19:30 när filmen var slut. Jag bestämde mig för att besöka Pyttirian. Det är hur länge sedan som helst sedan jag var där, en gång i tiden var jag stammis och gick dit minst en gång i veckan.

Det var fullsatt, men jag fick en plats i alla fall. Bestämde mig för lite fisksoppa och ett glas vitt. Hade tänkt fortsätta lyssna på Sam Harris bok Waking up, en kursbok som jag också har på Storytel. Men de två damerna som satt vid bordet bredvid, borden satt ihop, förde ett så intressant samtal att jag bara inte kunde låta bli att lyssna.
Det var trevligt att sitta där och glaset vin fick bli ett till och sedan en kopp kaffe. Servitören var trevlig på ett lite annorlunda sätt. Han var charmig, underhållande och trevlig. Utan att vara flirtig. Trivsamt är nog ordet för stämningen vid bordet.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Slutet på en lång ledighet

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en riktigt trevlig kväll!
  Jag läste din recension av filmen och tror att den kanske är något för mig. Jag gillar actionfilmer, men blir lite tveksam när du beskriver den som blodig. Det får gärna vara action och hur våldsamt som helst, men inte grisigt blodigt. Hmm……
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nja, vet inte hur grisigt blodigt det är. Jag är ju rätt van vid blod från jobbet. Men det är blod och våld. Folk dog.
   Men det är en film värd att se.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig dag det blev! En tilltalande avslutning på den också även om filmen inte skulle vara något i min smak misstänker jag…

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *