Skapande av jämnvikt – The Equalizer

Att livet inte är rättvist vet vi nog alla. Men för en del människor är orättvisan inte av det normala slaget, det som drabbar oss alla, det är en orättvisa orsakad av en ojämnvikt i maktbalansen. Robert McCall, spelad av Denzel Washington. försöker råda bot på ojämnvikten med hjälp av sina speciella färdigheter som han förvärvat under sin tid som elitsoldat.

Det är en våldsam film, men McCall har alltid goda avsikter. De han ger sig på är inga vanliga småbusar, det är ryska maffian. Det är lätt att känna sympati för honom trots det enorma övervåldet. Speciellt som han gör ett flertal goda gärningar under tiden.

Jag visste inget om filmen innan jag såg den, förutom att Denzel Washiongton har huvudrollen. Men jag insåg snart att McCall är samma rollfigur som i min favoritTVserie under flera år på 1980-talet. Filmen bygger på TVserien kan jag senare läsa när jag kommer hem.

Trots att filmen är lång, drygt två timmar, försvinner tiden utan att de känns långdraget. Det här är, liksom filmen jag såg i början av veckan, en film om gott och ont. Men den har ett annat grepp att gestalta kampen på.
Gillar du action kommer du att tycka om den här filmen. Gillar du Denzel Washington kommer du att bli förtjust.

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Skapande av jämnvikt – The Equalizer

  1. Arvid och Lydia skriver:

    Tack för tipset ! 🙂

    Ska absolut kolla den. 🙂

  2. Pingback: Med täcket över huvudet | Kraka

  3. Pingback: Upprättelse – En action utöver det vanliga | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *