Senaste gången jag…

Listor är lite av en räddning när man är lat, eller har annat att göra. Den här listan hittade jag hos Emma Engström. Hennes svar på frågorna hittar du här.

 

..köpte ett klädesplagg? I förrgår, strax innan jag reste hem från Borås. Jag hade spanat på plaggen genom fönstret varje dag när jag gick förbi. En kjol och en jumper. Snygga ihop, men också var för sig.

..köpte ett skönhetsprodukt? Köpte shampoo sist jag storhandlade på Coop.se, vilket väl var förrförra helgen. Nu är väl shampoo snarare att räkna som en hygienprodukt, men jag minns faktiskt inte när jag köpte en skönhetsprodukt senast.

..gillade en bild på instagram, och varför? Det var igår. Några vänners katter och så rabarberpolisen som visade en jultallrik. Jag älskar julen och julmat och det såg så gott ut.

..googlade något? Igår, medan jag pluggade.

..såg en film? Förrförra helgen, den 9 november. Såg Johnny English strikes again. Var på bio tillsammans med min son. Vi såg första Johnny English-filmen 2014 tillsammans också.

..lyssnade på en låt? Igår. Lyssnade på O come, all ye faithful med Josh Groban.

..tog emot ett sms? Igår, som svar på det jag skickade.

..skickade iväg ett sms? Igår, till min svägerska, för att höra hur min bror mådde.

..läste en bok? Läser Staten av Platon och Västerlandets filosofi av Anthony Kenny. Kurslitteratur, läser dem parallellt.
Däremot är det länge sedan jag läste en skönlitterär bok, lyssnar numera huvudsakligen via Storytel.

..dansade? Det är så länge sedan så det minns jag inte.

..blev starstrucked? Blev tvungen att slå upp ordet för att kolla vad det innebär. Den förklaring jag hittade var att springa på/möta/träffa en kändis man gillar. Helst i en oväntad situation.
Tror aldrig det hänt mig. Däremot, för några år sedan, när jag klev ut från tvättstugan här hemma så var Thomas Di Leva där. Han var på väg till en kompis som bodde på samma gård som jag. Han har gjort en del bra låtar, men är ingen stor idol för mig. Men han är trevlig, stannar gärna och pratar när man möter honom och hälsar. Det är det väldigt få kändisar som gör. Jag har träffat på honom inne i centrala Stockholm också några gånger.

Sedan har jag träffat ett antal kändisar i vården. Det är oundvikligt när man jobbat så länge som jag gjort, 44 år. Men där råder en absolut tystnadsplikt.

En lite rolig händelse är när jag var på en konferensdag och moderatorn kände jag så väl igen. Men kunde inte komma på från var. Jodå, han presenterades med namn, Mikael Tornving, men det hjälpte inte. Jag grubblade hela dagen på varifrån jag kände honom. Gick i huvudet igenom alla föreningar och sammanhang där jag brukar vara. Kollade hans adress på nätet, men den hade jag ingen relation till. Vi pratade med varann vid eftermiddagskaffet om ditten och datten. Men jag gick fullkomligt bet på var jag kände honom ifrån. Tills nästa gång, några veckor senare, då jag såg Parlamentet på TV.

Men starstucked har jag nog fortfarande aldrig blivit. 🙂

..reste? I torsdags, mellan Borås och Stockholm. Om man menar utomlands så var det i oktober. Till Oxford och också en snabbvisit in till London för att se utställningen om Frida Kahlo.

..pratade i telefon och med vem? I torsdags eftermiddag. Bokus, med en trevlig och tillmötesgående kille. Man hade bara skickat den ena kursboken jag beställt men tagit betalt för båda. Han skulle genast skicka den saknade boken. Sa han. Så nu väntar jag.

*Redigering: Jag pratade nog faktiskt med min son lite senare på kvällen i torsdags. Efter att jag varit på årsstämman i bostadsrättsföreningen. Han kunde inte närvara, men bor ju också i den.

Det här inlägget postades i Blogglistor, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Senaste gången jag…

 1. Znogge skriver:

  Listor kan verkligen vara en räddning när inspirationen tryter och denna var inte alls dum! Thornving hade jag själv känt igen direkt och så även Di Leva som är svår att missa.

  Kram och ha en bra lördag!

 2. Ingrid skriver:

  Det var en trevlig lista! Di Leva satt jag tillsammans med på Restaurang Trädgården en lunch för ganska många år sedan. Han var precis sig lik och hade en söt rosa handväska .
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 3. Lillan Kind skriver:

  Vilken bra och trevlig lista!😃 Jag tycker att listor är roliga att läsa, för man får lära känna en person lite bättre. Ibland tänker jag att jag ska höra någon själv, men det har inte blivit av hittills!😄

 4. Mösstanten skriver:

  Listor är inte så dumma. Tomas di Leva hade jag känt igen. Det är retfullt när man känner igen någon och inte kan komma på varifrån. För att inte tala om när man inte kommer på namnet.

 5. BP skriver:

  Gillade listan skarpt! Di Leva har jag också sett några gånger, bland annat vid Stureplan och inne hos Elgiganten på Kungsgatan. Är precis lika dålig som du vad gäller att känna igen kändisar, om det inte är fotbollsspelare vill säga. Dom känner jag alltid igen;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *