Vårmiddagen för församlingens anställda och förtroendevalda

Av tradition bjuds alla förtroendevalda och alla anställda på två årliga middagar. Den ena är julmiddagen då det bjuds julbord, den andra är vårmiddagen.

När alarmet väckte mig klockan 09:00 förstod jag inte ens var jag var. Trots att jag befann mig i mitt eget hem. Men jag släpade mig upp och drack kaffe. Hade en hel del saker att göra innan jag skulle iväg på eftermiddagen.

Åkte iväg till stugan för att göra min plikt med toalettstädningen. Trots att jag inte varit där på torsdagen, då jag var i Småland på begravning, var det helt okej. Bara rutinstädning. Men jag kan inte låta bli att förundras över att det, trots anslag på dörrarna om att använda toalettborsten, alltid sitter en massa intorkad bajs. Själv skulle jag aldrig komma på idén att lämna en toa det skicket.

När jag städat klart satte jag mig i min trädgård en stund, men bara en liten stund. Kände hur skönt det hade varit att stanna, pyssla lite i trädgården och bara vara. Men till det fanns ingen tid. Jag var glad att jag hann dricka lite kaffe.

Nästa mission var några inköp inför handduksdagen, som förresten är idag men som vi tänker fira imorgon. Vi har firat den i många år. Klicka på länken om du vill läsa mer om vad det är för dag, 2014 skrev jag ett långt inlägg om den dagen.

Jag var på Stora Coop i Bromma blocks och köpte några saker till tårtan och sedan iväg till IKEA för inköp av handdukar.

När jag kom hem hade jag precis lagom tid för att ta ett bad och klä mig. Vi skulle ses klockan 16:45 på Ragnar Österbergsplan utanför Stadshuset. Det fick i alla fall mig att tro att vi skulle äta i närheten, kanske få en visning av Stadshuset. Men icke då.

Vi fick kliva på en hyrd buss och sedan kördes vi runt i olika stadsdelar i stan. Kyrkorådets ordförande Jimmy Dahllöf guidade med både det som faller inom kategorin onödigt vetande och det som är mer nödvändigt att veta om man vill anse sig allmänbildad.

Vi skjutsades runt i ungefär en och en halv timme och det blev lite tradigt. Speciellt som det dels var fredagsrusningstrafik och bilköer, dels var grått och regnigt utanför fönstren. Men till sist var vi framme. Vi skulle äta på Gothem på Djurgården.

Vi fick börja med ett glas bubbel ute på verandan. Jag frös så jag skakade, men lyckades få en plats under en av infravärmelamporna. Det var verkligen inget väder för att sitta ute.
Men till sist fick vi gå in i grupper. Våra namn ropades upp, det var bordsplacering, och vi fick gå in och sätta oss.

Redan innan, då vi anmälde oss, hade vi fått välja om vi ville äta fisk, kött eller vegetariskt. Jag hade valt fisk.

Förrätten bestod av sparris och var helt ljuvlig. Jag funderade genast på om jag möjligen ska odla sparris nästa år. Sparrisodling kräver en del förberedelser.

Röding. Inte ett endaste ben hittade jag så det var en ren fröjd att avnjuta huvudrätten.

Dessert. Två tunna skivor rulltårta, en klick glass och färska bär. Hallonen var gigantiska och blåbären kom inte långt efter.

Till maten serverades två glas vin. Vitt, rött eller motsvarande alkoholfritt för den som ville ha. Jag drack vitt eftersom jag föredrar det till fisk. Det var en riesling, välsmakande och passande till maten.

Så småningom var det dags att ta sig hem. Var och en på egen hand. Många pratade om taxi, men det kändes inte som ett alternativ för en sjuksköterska som dessutom just nu i stort sett bara njuter av pensionsledighet, sommarpensionär som jag kallar det. Några trängde in sig i den fullproppade spårvagnen, som numera går till Centralen. Själv gick jag med spänstiga steg till Kungsträdgårdens T-banestation. Just då var det uppehåll och jag höll en tillräckligt hög gånghastighet för att inte frysa alltför mycket.

När jag kom hem möttes jag av mina tre pojkar. De var glada att se mig och fick lite att äta medan jag gjorde mig i ordning inför nattens sömn. När jag kröp ner under täcket kände jag hur deras små fötter tassade över mig och sedan la de sig till rätt för att sova med mig. Ännu en dag var till ända.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vårmiddagen för församlingens anställda och förtroendevalda

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra kväll det blev även om inledningen utomhus var en smula kylig. Maten lät väldigt god och sparris är en av mina favoriter. Men att odla egen tror jag inte att jag klarar…

  I Orsakullans eget inlägg i dag har hon själv skrivit ”Det här är jag glad över…” så kanske visade sig min slarviga läsning vara rätt ändå 😉

  Kram och ha en bra lördag!

  • Kraka skriver:

   Jag tror att det är hon som slarvat när hon skrev sina ämnen. Så man kan nog skriva om den vinkel man själv vill och tycker passar. 🙂

   Ha en bra lördag du också! Eftersom vädret är lite sisådär så tar jag det väldigt lugnt i inledningen av min lördag.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *