På söndagsmorgonen kom en oväntad, men välkommen, gäst

Efter en intensiv, men bra, helg är det då äntligen måndag. Jag var helt utmattad då jag kom hem på lördagen och somnade i fåtöljen. Det var så många nya människor och nya rutiner med nya övervakningslistor och annat av administrativ natur. Som tur är så är intensivvårdspatienter i sig lika överallt. En sjuk kropp är inte sjuk på olika sätt beroende på plats. Intensivvård bevakar, och behandlar, primärt det som kallas vitala funktioner. Som blodtryck, hjärtrytm och vätskebalans.

På söndagen åkte Fia och jag in till Växjö och gick på gudstjänsten i domkyrkan. Det var prästvigning, två personer som nu var färdigutbildade och skulle vigas till präster av biskopen. Kyrkan var i stort sett fullsatt av människor i olika åldrar, många unga och barn.

Efteråt gick vi till Broqvist konditori och drack kaffe och åt varsin semla. Det fanns semlor av allehanda slag och jag valde en vaniljsemla.

Vi började prata om gamla tider, vi har umgåtts i olika perioder under livet, känt varann sedan 1973. Men tyvärr var jag tvungen att hasta till jobbet.

När jag kom hem, runt 22:30, gick jag in till Fia och U. Det var ett intressant progra på TV om AI och jag satte mig i soffan. Tror att det var någon fortsättning på ett program vi sett tidigare i veckan. Jag blev bjuden på en kopp te. Det tog lite tid innan koppen serverades och då visade det sig att U gjort ett par bredda ostmackor till mig. Jag blir verkligen bortskämd här. Är det någon annan som kan skryta med en hyresvärd som både bäddar sängen och brer mackor? Det har i alla fall aldrig jag upplevt förut. 🙂

Jag gick så småningom in till mig och satte mig i sängen och tittade på nya avsnittet av Kalifat. Jag var inte alls så trött som på lördagskvällen. Dels för att jag inte gått upp före 5 på morgonen, dels för att mycket börjar ”sätta sig” på jobbet.

Gästen från igår är kvar och jag skulle gärna stannat och njutit av sällskapet. Men jag måste resa hem idag, har flera inbokade saker under veckan. Dessutom längtar jag efter mina kattpojkar.


Hade jag varit kvar här mina lediga dagar hade jag gått på promenad med Penny. I sällskap med gästen som är kvar och bjuder på några minusgrader och blå himmel.

Är du nyfiken på vem den älskade gästen är? Någon som i stort sett inte visat sig mer än enstaka timmar sedan i oktober. Alltså hållit sig borta i 4 månader. Det är solen!


Ett par grader minus och läge för skrapning av rutorna. Trots att klockan är snart 12 ser det likadant ut nu. Bilden är från 7-tiden i morse.

Jag tar det lite lugn, har betalat räkningar och gjort några internetärenden. Men snart är det dags för en dusch och sedan iväg.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på På söndagsmorgonen kom en oväntad, men välkommen, gäst

 1. Ingrid skriver:

  Det var väl tur för Växjöborna att du kom dit så att även de får njuta av solen. Här är det riktigt fint vårväder i dag. Hoppas att allt går bra på hemfärden, du har ju en bit att köra.
  Kram, Ingrid

 2. Mia skriver:

  Den där oväntade gästen har varit här också, så välkommen!! Jag hoppas den stannar 🙂
  Klart du längtar efter killarna…och dom efter dig.. Ha det så gott nu <3

 3. Znogge skriver:

  Så bra du verkar ha det hos din hyresvärd men jag förstår mer än väl att du längtade efter dina kattpojkar och jag är säker på att det var väldigt ömsesidigt.

  Kram och god tisdagsmorgon!

 4. Geddfish skriver:

  Jag har min svåger och svägerska boendes utanför Växjö. Så stan är bekant. Trevligt att du fått jobb där, intressant att byta miljöer.
  Den där gästen kom inte till mig idag, men gästen var hos mig igår och i förrgår.
  Kram!

 5. skogsnuvan skriver:

  Ja man längtar efter solen. Tror aldrig det varit en så solfattig vinter. igår var det kallt här nästan 20 grader men idag snöar det lite lätt och blåser. Min tandvärk är bättre nu när rotfyllningen är på gång men jag känner mig fortfarande väldigt risig och trött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *