Varje dag har sina plikter att bejaka

Efter att ha lagt mig klockan 6 efter i stort sett fem timmar vid bordet i köket, sov jag till klockan 10.

Drack kaffe, servade katterna med mat, ren låda och varsin stund i mitt knä. De vill gärna ligga där en stund. Kingston gav Orvar ”onda ögat” när han låg där, men jag fördelar tiden rättvist. Dessutom är det faktiskt Kingston som ligger där mest.

Klädde mig och åkte till Järfälla. Igen. För att testa en nyckel. Även denna gång var det fel. Åkte sedan till caféet vid Säby gård. Var så hungrig och behövde verkligen något att äta.

Sedan hem igen och kan ni tänka er. Precis när jag klev in fick jag syn på en kasse med böcker. Fick en ingivelse att kolla om det fanns något mer där. Jodå, nycklar som såg ut att kunna passa.

Packade ihop för kvällen och fixade det pojkarna behövde och åkte ännu en gång till Järfälla. Det är rätt nyckel! Känner mig glad och rik. Ja, rik. Att borra upp låset kostar 2000 kronor. Frågade när jag var där första gången.

Åkte mot stan, tankade först och fortsatte sedan till Stora Coop i Bromma Blocks. Shoppade bland annat kvällsmat och några ostar.

Åkte till stugan och hade tänkt jobba lite i trädgården. Men jag hann bara dit innan himlen öppnade sig och regnet vräkte ner. Efter en stund kom åskan och det blixtrade och dundrade.

Bestämde mig för att äta inomhus. Eller bestämde mig, det fanns väl inget val när regnet öste ner.

Rosévin, Pink Pet, och sushi. Hade köpt extra syltad ingefära och wasabi. Lyssnade på ljudbok, Knutby inifrån av Peter Gembäck. Otäckt, men samtidigt fascinerande.

Hade ett långt telefonsamtal med L. Vi bestämde när under sommaren hon ska komma till min stuga. Lite svårt att hitta en tid eftersom jag jobbar på ett sätt som hackar sönder tiden. Det är på gott och ont, vill inte jobba i långa sjok eftersom jag blir så trött, men då blir istället tiden sönderhackad och jag kan inte göra något. Varken resa bort eller ta emot besök. Men det ska man väl inte nu under pandemin.

Solen kom tillbaka en stund efter regnet, men då hade jag för länge sedan gett upp alla tankar på att göra nytta. satsade på vila inför morgondagens arbetspass.

 

*Rubriken är en strof ur en av Ola Magnells underbara sånger om livet; Sisyfos

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varje dag har sina plikter att bejaka

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att det löste sig med nyckeln. Att anlita en låssmed brukar bli en kostsam historia. Förstår att du inte vill jobba i långa sjok för det måste vara oerhört tröttsamt minst sagt.

  Kram och god söndag!

 2. Ingrid skriver:

  Det som inte är stulet kommer igen brukar man ju säga. Vilken tur att du hittade nyckeln till slut. Grattis till att ha fått ett ordentligt regn, nu kommer det att bli grönt och fint runt stugan.
  Hoppas att du får ett lugnt, eller åtminstone drägligt, arbetspass i dag.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *