Hemresan och tillbaka i stugan

Det blev en tidig och snabb morgon. Alarmet var satt på 05:45 och alldeles strax efter satte jag fart. Gjorde kaffe som jag drack, packade och städade rummet. Bar ut mina saker till bilen och 07:15 var jag på väg.

Min avsikt var att stanna i Järna och tanka, men av okänd anledning missade jag avfarten och plötsligt var jag i Södertälje.

Nu är det väl inte helt överraskande, bensin följer världspriset på olja, som i sin tur styrs av världsläget. Men det är bara att tacka och ta emot. Trodde inte att priset skulle komma ner under 20 kronor på länge.

Svängde av och tankade, köpte en korv med frenchbröd och en Loka. Satt en stund i bilen medan jag åt. Fortsatte sedan till stugan.

Blev bjuden på kaffe hos grannen i 1:an och sedan kom hennes kompis och hade en påse kaffebröd med sig. Jag föreslog att vi skulle dela på munkarna för jag ville bara ha en halv.

När jag fikat klart tackade jag för mig och gick hem och vattnade tomatfarmen. Det hade regnat rejält i fredags så det var inget större vattenbehov.

Efter vattningen plockade jag ihop lite kläder jag skulel ha med hem och åkte sedan hemhem. Där la jag mig i ett skumbad innan jag bytte om till klänning. Skulle på en tillställning i Uppsala. Den skulle börja klockan 17:00.

Jag var så pass tidig i Uppsala att jag hann både komplettera presenten till F och gå in på IKEA och köpa en ram. Några handdukar var dock inte aktuellt längre.

Parkerade nedanför slottet, därifrån är det nära till Botan. Fick vänta en stund innan man släppte in. Sedan den vanliga kontrollen. Man gjorde faktiskt ingen större kroppsvisitering på mig och tittade bara som hastigast i väskan. Så just idag såg jag inte skum ut.

Efter tillställningen åkte jag hemhem och hämtade saker jag lämnat där och som skulle med till stugan. Jag var bara hemma en mycket kort stund. Sedan åkte jag till stugan, trevade mig fram i mörkret för att låsa upp, gick in och hällde upp ett glas vin. Det hade varit en bra, men väldigt lång, dag.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Hemresan och tillbaka i stugan

 1. Znogge skriver:

  Ännu en bra dag men även en lång och intensiv sådan. Du har ett högt tempo 😀

  Trevlig onsdag!

 2. Ingrid skriver:

  Så fina dina tomater börjar bli. Det finns ingenting bättre än egenodlade tomater som får mogna i lugn och ro och plockas solvarma.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, jag har haft tur med mina tomater både förra året och i år.
   Ha en fin torsdag!
   Kram

 3. Micke skriver:

  Ett glas vin är ofta en perfekt avslutning på en lång dag.
  Egenodlade tomater är ju bäst, här har det blivit en del i år, gott gott.

  Ha det bäst Kraka.

  • Kraka skriver:

   Man får verkligen passa på de kvällar man kan sitta ute. Snart är höstrusket och vintern här igen.

   Ha det bäst du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *