På’t igen bara

När jag vaknade 7:14 insåg jag att jag varit så trött igår att jag glömde sätta alarmet. Nu gjorde det ju inget, jag vaknade ändå i tid. Hann nästan ner till att frukosten började, klockan var nog inte många minuter över halv åtta när jag kom ner.

Efter en trevlig, och god, frukost gick jag upp till rummet. Hade en dryg timme på mig innan jag behövde lämna. Det skulle inte bli något problem, hade inte så mycket med mig. Det är en sådan lyx det här med att slippa ha egna lakan med sig och inte behöva dammsuga och torka golvet innan man ska åka. Lyx är verkligen något relativt, beroende på den ordinarie verkligheten.

Bara satt ner och kände i hela kroppen hur trött jag var. Igår gick det verkligen i ett. Hela tiden.

Packade, bar ner till bilen och styrde mot hemmahemma i Stockholm. Det fanns ett program, en lista, en plan eller vad man nu vill kalla det. Men det fanns i vart fall en hel del som var tvungen att göras denna söndag.

Eftersom vi var tvungen att ta med resterna av smörgåstårtorna tog jag en bit med hem till F. Han fick komma ner och hämta den och sedan bestämde vi att jag skulle höra av mig senare så vi kunde äta tillsammans.

La mig i ett först varmt, sedan betydligt svalare, bad. Sedan vilade jag och lyssnade på ljudbok i schäslongen.

Ringde F och gick dit för att fika och äta. Det tog sin lilla tid för han fick ett jobbtelefonsamtal. Vi tog även tag i bokning av hotell och flyg för vår resa till London.  Vi ska dit och se Tenacious D i mitten på juni.

Mina pojkar

Plockade sedan ihop det som skulle med till stugan just idag och åkte dit. Eftersom det hänt någon olycka på Essingeleden tog det tid att komma fram. Tanken är att jag skulle städa toaletterna ikväll och sedan gå upp tidigt imorgon och köra kvistar, fixa gräsmattan och, om jag hinner, rensa rabatten. Sedan hem och packa för nya äventyr. Vi får se om planen håller. Har även en del administrativt arbete att göra färdigt.

Kände mig rätt mör och tog det lugnt under kvällen. Sov inte, men låg och vilade. Det var först när det var lugnt på koloniområdet som jag gick iväg till toaletterna för att göra säsongens sista städinsats. Det märktes att det varit fint väder och därmed många som varit på området. I stort sett alla papperskorgarna var välfyllda och toalettpappret behövde fyllas på. Hängde upp nya rullar och det som var kvar på de gamla hängde jag på där för avsedd plats. Tänkte först att jag inte orkade hämta nya rullar och lägga i närförrådet. Men så insåg jag ju att om jag inte gjorde det skulle minst en person klaga på mig. Så när jag varit vid sopmoloken med alla soppåsarna hämtade jag toapappersrullar. Hämtar man många är det både tungt och otympligt. Hämtade i fredags senast.

Kväll, på väg mot natt, på Selins väg.

Tillbaka i stugan satte jag mig med ett halvt glas Gött rött som fanns kvar i en flaska sedan L var här. Var ju tvungen att fira att mitt GA-uppdrag var slut för i år.
Det var varmt i stugan och det var lätt att inse att inatt behöver det inte eldas.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på På’t igen bara

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att kunna sätta check på vissa uppdrag och jag kan tänka mig att det är en lättnad att städningen är avklarad. Det var nog bra att du hämtade toapapper för det verkar vara lite lättgnällt i föreningen.
  Trevligt med en resa så snart.

  Önskar en fin start på den nya veckan nu!

 2. Ingrid skriver:

  Det måste vara skönt att veta att toalettstädning är avslutad för säsongen.
  Så fina dina pojkar är!
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *