Lite plockande och lite fixande

Fri sovning och sedan kaffe i trädgården. Det var varmt redan tidigt på morgonen och inte direkt väder att jobba i trädgården. Jag orkar faktiskt inte vara ute i solen. Har aldrig varit någon äkta soldyrkare, trivs bäst i skuggan. Eller vid vatten.

Gick i alla fall iväg med sopor och förpackningar till återvinningen. Sedan lagade jag mat, Korv Stroganoff. Det blev 6 portioner och jag förpackade 3 av dem i matlådor, två i förpackningar att frysa in och en åt jag till lunch. Provade en ny variant med ajvar relish istället för ketchup/tomatpuré. Det blev superbra. Hade den staka varianten av ajvar. Använder alltid crème fraich, ibland lättvarianten, när jag gör Stroganoff.

Hade bokat tvättstugan till kvällen och åkte hemhem lite tidigare för att slippa rusningstrafiken. Men visst märks det att många har semester, mycket färre bilar. Men då är det ju istället vägarbeten en masse. Visst, det behövs, men det är ändå irriterande med dessa avstängningar hela somrarna, varje år, och överallt. Suck!

Väl hemma fixade jag och donade lite med olika saker och sedan blev det tvättdags klockan 19:00. Det var grisrekord och jag blev tvungen att städa riktigt ordentligt. Maskinerna var helt nerkletade med tvättmedel och sköljmedel utanpå. Gör folk det med flit? Eller är de så totalt imbecilla att de inte vet hur man ska torka av? Att det var fullt med ludd i luddfiltret är ju en självklarhet. Jag är en stark motståndare till kameraövervakning. Men här skulle det både vara välkommet och välbehövligt. Suck!

Hade planerat att göra inköp på Stora Coop i Bromma Blocks. De stänger 23:00 och jag fick revidera mina planer. Nu var inte tanken att storhandla så det gjorde inget, men jag hade verkligen sett fram mot att äta sushi på kvällen. Men det var nog lika bra att det inte blev så för det var helt mörkt när jag kom hem till stugan. Drömmen om att sitta ute var bara just en dröm…

Vet inte vad klockan var när jag kom hem, men hade det inte passerat midnatt så var det nära nog. Klockan var ungefär 23:20 när jag åkte från garaget och sedan stannade jag till vid MacD som ligger alldeles nedanför där jag bor. Hade inte ätit på 12 timmar så jag köpte en extra cheesburgare att äta i bilen, förutom den McFeast jag hade för avsikt  att äta hemma med ett glas rött.

Jag lyssnade på ljudbok medan jag åt, men jag var alldeles för trött och när jag ätit klart la jag mig ner och somnade ifrån slutet. Tur att man kan spola tillbaka…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lite plockande och lite fixande

 1. Znogge skriver:

  Ja, hur svårt kan det vara att följa reglerna som gäller i tvättstugan? Mycket svårt tydligen! För mig är det en självklarhet att man lämnar den ren och välstädat så att nästa som ska tvätta kan börja direkt.
  En sak som vi upplevt som positivt är kök/disk på campingplatser. Samtliga som vi besökt har varit väldigt rena och alla verkade följa gällande regler. Det kändes riktigt bra för jag var inte säker på att det skulle vara så…
  Mc Feast åt jag alltid förr men nu var det evigheter sedan jag satte min fot där.

  Önskar en fin onsdag nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, hur svårt kan det vara!
   Tror att personalen håller efter en del i köken på campingplatserna också, det vore förödande att få dåligt rykte om att det är smutsigt i kök och toalett/dusch. På vandrarhemmen är det arbetarna, speciellt de fån Polen, som skitar ner. Turisterna sköter sig. Folk som socialen placerat på vandrarhemmen verkar också hålla rent omkring sig. Som sagt… det finns en anledning till att polacker får mig förbannad bara jag hör talas om dem…

   Ha en fin onsdag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *