Triss i arbete

Fredagsmorgonen gick alldeles för fort. Jag försökte sova så länge det gick, det hade ju blivit sent (eller tidigt lite beroende på hur man tolkar tiden). Efter mycet funderande bestämde jag mig för att ta bilen. Det är alltid en risk på vardagar att inte hitta någon parkeringsplats. Men det gjorde jag. Hade en otrolig tur och hittade en lite längre bort än jag brukar stå, men på samma våning.

En bra patient fick jag också, desutom bara en. Arbetsbördan var med andra ord rimlig.

Efter jobbet kom jag hem ganska snabbt. Inte mycket trafik alls. Väl hemma gjorde jag kaffe och några mackor. Lite playTV och en stund läsning.

Så var det lördag.

Vaknade vid kvart i sex och var vaken så där cirka förti minuter. Sedan la jag mig igen och somnade om. Det var inte realistiskt att göra en så tidig morgon. Den vakna tiden använde jag till att kolla på nyheter på nätet.

När jag gick upp, alldeles strax efter nio gjorde jag kaffe och ett par mackor. Sedan pluggade jag en stund och gjorde sedan ytterligare en kopp kaffe innan jag tog tag i projekt tandborstning.

Min ambition var att åka vid 12-tiden. DEt gjorde jag också, tror klockkan var två eller tre minuter över när jag gick in i garaget.

Hann köra en extrasväng innan jag åkte till jobbet men hann ändå dricka kaffe innan passet skulle börja.

Det var ett helt okej arbetspass fastän jag hade fått en patient till. Ingen av dem hade några mängder av läkemedel som skulle blandas och administreras.

Till sist var passet slut och det var dags att åka hem. Stannade till vid MacD i Älvsjö och köpte två små cheeseburgare som jag åt på vägen hem. Hemma gjorde jag kaffe och chillade en stund innan jag skulle sova. Slumrade till en stund men orkade sedan upp och borsta tänderna och fixa till mig lite innan jag la mig på riktigt. Somnade snabbare än snabbt.

Klockan åtta var det dags att gå upp på söndagen. Kaffe och två knäckemackor. Sedan plugg drygt en timme innan jag tog tag i förberedelserna för dagen. Det var återigen dags för arbete.

Stannade till vid Stora Coop och köpte en semla som jag åt till kaffet innan passet började. Lite söndagslyx måste man få unna sig. Men de var inte nog med det. Flera av mina kamrater skulle beställa mat och då bestämde jag mig för att också beställa. En pizza. Åt halva på matrasten och resten på hemvägen. Jag är ofta hungrig när jag slutar.

Hemma chillade jag en stund innan sovdags. Var så oerhört trött.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Triss i arbete

  1. Znogge skriver:

    Det lät ändå dom en dräglig arbetshelg med rimlig arbetsbörda. Klart att man måste lyxa till det under helgen och en ”nässla” som lilla I säger är alltid gott.
    Hoppas du får en bra start på den nya veckan!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *