Vällingby – en reseberättelse

Vällingby centrum har byggts om de senaste åren. Jag tror att det var i mars man hade invigning av sitt nya centrum. Det ursprungliga Vällingby centrum invigdes 1954 och var då Sveriges första shopping-centrum.

Jag har flera gånger tänkt att jag skulle åka och titta på det nybyggda, men har inte hunnit. Jag bodde i Vällingby centrum några månader 1974-1975. Bodde precis i centrum, i det hus där polisstationen låg på den tiden. I huset fanns då ett lägenhetshotell. Jag hade precis fått mitt första vårdjobb, som sjukvårdsbiträde, på Råcksta sjukhus.

Jag började med att ta en runda inne på OnOff. Hittade en intressant elvisp, men den var slut för tillfället. Kollade även in en liten minidator med inbyggt modem. Bestämde mig för att fundera och kolla runt lite.

Gick sedan in och ut i ett antal affärer. I bokhandeln köpte jag en anteckningsbok jag behöver inför nya året, en DVD med fiskar som kanske kan roa katterna eller ses som en stilla avkoppling. Köpte också en pinne man sätter kvitton på. Pinnen var det enda som var riktigt planerat. Men inget var egentligen onödigt utan sådant jag annars skulle köpt på något annat ställe.

Sedan gick jag till ett café och drack kaffe, åt en stor köttbullssmörgås och en klenät. Jag älskar klenäter, men jag har ju inte haft någon julmat hemma i år.

Tittade in i en liten affär med diverse småplock och hittade två roliga miniskyltar. Vad tycker ni om följande texter?

”Varning:

jag har dålig inställning

och vet hur man

använder den”

och

”Jag städade mitt hem

härom veckan – synd att

du missade det”

Efter ett antal telefonsamtal med min datorkunnige son gick jag tillbaka till OnOff och köpte datorn. Den är liten och får plats i min väska utan problem. Ja, inte i en liten handväska förstås, men i en lite större. Den väger bara ett kilo och är betydligt lättare än den jag har.

Innan jag åkte hem inhandlade jag ytterligare några saker jag ändå tänkt köpa inne på Bright 1-2-3, Intersport och Kicks.

Huset där jag bodde november 1974 - februari 1975

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

11 svar på Vällingby – en reseberättelse

 1. Singelpappan skriver:

  Det låter som en ganska trevlig dag. Särskilt den delen som handlar om Klenorna som du åt. Jag vet att du använde ett annat namn på dem. 🙂

  Sådana fick jag också smaka i jul. de påminner om min barndoms jular och min mormor som brukade baka sådana.

 2. Kraka skriver:

  Får väl baka sådana åt dig till nästa jul. Med tanke på slipsarna, uppsättandet av lampan, oljandet av bordet och Jansson så är det säkrast att du låter bli klenätbakande. Man kan bränna sig på oljan! ( Obs, inte samma olja som till bord)

 3. Singelpappan skriver:

  Så snällt av dig… 🙂

  Glöm inte doftkulorna på toaletten. 😉

 4. Kraka skriver:

  Oj! Dom hade jag glömt… Tur att du påminde mig. 🙂

 5. Lilla Lobelia skriver:

  Det första citatet ska jag skriva ner, rama in och sedan sätta på mitt skrivbord på jobbet under dagar när jag inte vill interagera….
  Och grattis till ett bra köp!

 6. vonnaponna skriver:

  Hej! Tittar in och önskar Gott Nytt År.

 7. Kraka skriver:

  Tack, det samma!

 8. sladdertackan skriver:

  GOTT NYTT ÅR KRAKA!

  Vi fortsätter väl att blogga ett år till?

  Kram

 9. Kraka skriver:

  Klart vi ska blogga 2009!
  Gott Nytt År sladdertackan! Kram!

 10. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Vänner är som blommor - de lyser upp min dag

 11. Pingback: Förortskomplex? | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *