Pie day och namnsdag, två firanden i ett

På eftermiddagen åkte jag ut till min vän på Ekerö. Vi skulle bara träffas en stund, äta något och dricka ett glas vin i all enkelhet.
På vägen stannade jag till i Solna centrum och handlade, köpte västerbottenpaj, isbergssallad och semlor. Jag köpte också några saker jag behöver ta med mig när jag åker.

Det blev en bra eftermiddag och kväll. Förutom att äta, prata och dricka vin hann vi se Melodifestivalen. Men jag var tvungen att gå till bussen innan det var slut så jag vet inte vem som vann. Men eftersom jag inte sett et tenda av de tidigare programmen så bryr jag mig inte.

Eftersom det är pie day, firade vi med att äta paj. Det är också min namnsdag och jag är ända sedan barndomen van vid att fira namnsdagar så därför åt vi semla till kaffet.
Pie day är en dag som, även om det inte är en officiell högtid, firas på många håll i världen för att lyfta fram matematiken. Pi, 3,14, är en matematisk konstant som representerar förhållandet mellan cirkelns omkrets och diameter. På engelska låter pi och pie likadant, dessutom är pajer cirkelformade. Därför firas dagen med paj.

20150314_171259

 

En bit västerbottenpaj och ett salladshuvud

 

 

20150314_180816

 

Efter lite botaniserande i B:s skafferi blev det en riktigt fin sallad

 

 

20150314_193451

 

Namnsdagstårtan byttes ut mot semla i år

 

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

12 svar på Pie day och namnsdag, två firanden i ett

 1. Moi skriver:

  Jag/vi tycker också att det är lite kul med namnsdagar och brukar fira lite smått.
  3.14 (14/3) dagen fick ganska mycket utrymme i radion igår. Där redogjordes för
  formler, ekvationer och annat som (tyvärr) gick in genom ena och rakt ut genom det andra örat!
  Ha en bra lördag och grattis på namndagen!

 2. Znogge skriver:

  En ny dag för mig men visst, ett viktigt tal att fira så varför inte 🙂

  Ett grattis i efterskott på namnsdagen!

 3. Gunnel skriver:

  Jag läste med om Pi-dagen igår och vilken massa decimaler det finns efter kommat. Det är för väl att vi nöjer oss med två. Att fira den med paj, tycker jag är ett bra initiativ….om man är matteintresserad eller inte. Trevlig söndag.

 4. Comsi Comsa skriver:

  Grattis på namnsdagen. 🙂
  Blev väldigt sugen på västerbottenpaj, skall gå och köpa en nu tror jag….

  Solig kram!

 5. wiolettan skriver:

  Grattis i efterhand.
  Det andra firandet, var nytt för mig, men det är ju alltid roligt att lära sig nya saker. Tänk så många saker det finns som firas på dagar, nu för tiden. Tänk om de styrande får för sig att sätta in dom i almanackan i stället för förnamn, som nu.
  Jag blev sugen på semla. Västerbottenpaj vet jag inte om jag har ätit någon gång.
  Trevlig eftermiddag och kväll.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Både semlor och västerbottenpaj är riktigt gott så det äter vi fler gånger. Hoppas du också hittar dig en semla.
   Kram

 6. Pi-dagen. Hade gott kunnat fira med paj – om jag bara kommit på tanken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *