Vila och arbete ett par dagar mitt i sommaren

Jag har jobbat en natt och vilat både före och efter. Inte för att det var en alltför jobbig natt, den var alldeles normal för en postoperativ avdelning på ett större sjukhus. Dessutom jobbade jag ihop med trevliga kamrater. Inte minst att jobba med Y var trevligt.

På tisdagen var det huvudsakligen dåligt väder. Ordentliga regnskurar höll oss inomhus och pojkarna blev lite besvikna när jag skulle åka till jobbet. För just då var det uppehåll. Men knappast något väder att sitta ute i. Inte ens för katter som är vana att vara inne i värmen och ligga i sköna, torra sängar.

Det var rätt fullt när jag kom till avdelningen och patienter på ingång. Men på det hela taget var de 8165 stegen jag tog under arbetspasset helt okej.
Under en paus passade jag på att gå bort till IVA och se hur det blivit efter att man byggt om. Det var jättefint!
Jag kan både sakna att jobba där och samtidigt känna ända in i märgen att det är ett avslutat kapitel i mitt liv. Det är så många av dem som betydde något för mig som slutat. Inte minst saknar jag Andreas och våra nattliga samtal om livet, katter, film och religion. Man kunde reta ihjäl sig på honom, men samtidigt var han speciell.

Jag åkte hem efter jobbet, drack kaffe och somnade. Vaknade på eftermiddagen och kunde konstatera att solen sken. Men jag kände ingen lust att gå ut.

Stannade i sängen hela eftermiddagen och kvällen. Lyssnade klart på en bok jag nyligen börjat på och såg sedan klart en TV-serie jag börjat titta på. Egentligen en ungdomsserie, Festen, men klart sevärd. Jag började sedan på ännu en bok, men somnade. Klockan hade hunnit bli mycket.

På torsdagsmorgonen vaknade jag strax efter 05 och gick upp före 06. Inte ofta det händer. Solen sken och himlen var klarblå när jag och katterna gick ut.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vila och arbete ett par dagar mitt i sommaren

 1. Ingrid skriver:

  Hoppas att du har en riktigt skön dag!
  Här skiner solen och nu ska jag lägga mig i solstolen och lyssna på sommar i P1.
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Oj…blev väldigt tagen av detta med Andreas där…har själv en kollega som gick bort alldeles för tidigt…en som jag pratade med om allt.
  Ja…man vet verkligen aldrig när det är slut.

  Tillönskar dig en fin fortsättning på dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *