Fem en fredag v. 47: Paulas frågor

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.
Den här veckan har Elisamatilda öppnat upp för oss deltagare att ge förslag på frågor. Först ut är Paula.

 

 1. Vad har du för mycket av?
 2. Vad har du för lite av?
 3. Vad har du lagom av?
 4. Vad har du för dröm om framtiden?
 5. Vad har du ångrat allra mest?

 

 1. Jag har för mycket att göra. Det leder i sin tur till att jag får får många högar med saker som ska tas om hand, för många punkter på atttgöralistan, för mycket stress och för mycket het enkelt.
 2. Tid!
  Möjligen pengar också, även om jag i nuläget inte behöver sakna något av livets nödtorft. Jag vet vad det innebär när lönen inte räcker till både hyra och mat. Min pension ligger en bra bit under EU:s fattigdomsgräns (som 2019 är 12  300 kronor i månaden efter skatt) och känner stark oro för vad som kommer att hända den dag jag inte längre orkar jobba.
 3. Gemenskap med min son, även om jag skulle vilja träffa honom oftare så står vi varann nära på ett unikt sätt.
  Katter. Tre katter är precis lagom. Även om jag tror att Lucas gärna skulle se att han fick ha mig för sig själv lite mer.
 4. Jag önskar mig ett långt, friskt liv där jag kan få ta del av utveckling och teknik. Jag är bara i början av mitt livs bucket list och den fylls ständigt på med nya, spännande, punkter.
 5. Livet består av ständiga vägskäl. Band annat  Sören Kierkegaard hävdar i sin bok Antingen eller att vi alltid ångrar oss oavsett vad vi väljer. (Jag har inte läst boken sedan jag var 17 år så jag kan inte korrekt citera honom).
  Jag har gjort många val, vikt in på en av vägarna vid livets många vägskäl, och även om jag ibland funderar över hur livet skulle sett ut om jag valt en annan väg så ångrar jag inget i ordets djupare mening även om vissa vägval visade sig mindre lyckade. Men man vet aldrig i förväg, en av de villkor som bjuds människan, vilka vägskäl som kommer att följa på de val man gör. Jag tror inte att det är meningsfullt att ångra saker, det är mer konstruktivt och fruktbart att se framåt.

*Bild från pixabay

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fem en fredag v. 47: Paulas frågor

 1. Geddfish skriver:

  Fina svar. Jag håller med dig i det sista. Tänker inte numera om jag skulle gjort på ett annat vis, nej, det är bättre att gå framåt.
  Kram

 2. Mia skriver:

  Även om ens val i livet kanske inte alltid har visat sig vara eller blivit som man velat, så har man ändå lärt sig mycket av det, på gott och ont, så att ångra nåt är inte lönt 🙂

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  tid, pengar och god hälsa är verkligen saker en kan önska sig

 4. Znogge skriver:

  Pensionerna är en sorglig historia. Trots att jag har pluggat och sedan arbetat med en kommunal lön ser jag att min pension lär bli en katastrof. Tack och lov har jag ett kapital att tillgå men man borde klara sig anständigt utan ett sådant. I dagsläget är det tveksamt. Sedan är inte pengar allt i livet utan jag värdesätter andra saker högre men det underlättar sig att inte behöva oroa sig.

  Kram

 5. Paula skriver:

  Så roligt att du är i början av din bucketlist! Så himla positivt! Lycka till med allt! Ångra inget du gjort! Trevlig helg!

 6. Micke skriver:

  Visst kan man tänka att om man gjort SÅ istället, hur hade det blivit då?
  Själv kan jag tänka så ibland..men det är väldigt sällan…vilka val man än gjort har det ju ändå lett mig dit jag är idag och det fungerar ju.

  Bucketlist…jo…lite har man ju kvar att göra på den listan…den är ganska lång och man når nog aldrig slutet på den då man allt som oftast lägger till nåt…livets stigar spretar ju åt alla möjliga håll…det gillar jag.

  Ha det så underbart nu.

 7. Ingrid skriver:

  Det har varit intressant att surfa runt och läsa svaren på de här frågorna. Det finns många olika vinklingar och sätt att ta sig an dem.
  Visst består livet av många olika vägskäl och jag har gjort några rediga avsteg från den raka vägen ett antal gånger. För mig har de varit positiva och jag vill inte ha dem ogjorda.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 8. Pingback: Fem en fredag v.48: Advent - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *