Det kom ett brev…

”Det kom ett brev om sommarsäd,
om vinbärsbuskar, körsbärsträd,
ett brev ifrån min gamla mor
med skrift så darrhänt stor

….

Det hade hastat natt och dag,
utan att vila, för att jag
långt borta skulle veta det
som är från evighet.”

Så skrev en gång Per Lagerkvist i en av hans mest kända dikter. Många är vi som läst hans dikt och funderat över diktens budskap.

Numera skriver vi inte så ofta brev, inte de där av papper med ord intill ord som sedan färdas genom landet, kanske genom flera länder, för att bringa glädje eller sorg till sin mottagare.
I dag skickar vi mail, sms och mms. Våra meddelanden kommer fram i realtid, många gånger innan avsändaren ens hunnit tänka klart kring sitt budskap.

Livet är skört, livet är här och nu. Vi har just det här ögonblicket. Något annat vet vi inte, något annat kan vi aldrig vara säkra på. På ett ögonblick kan allt vara förändrat.

Det kom ett brev till mig, ett som färdats genom cyberrymden, i form av ett mms. Det som gjorde just det här brevet, det här mms:et så speciellt var att det var så fyllt av kärlek och omtanke. Omtanke om mig som fick en hälsning till julen, men framförallt ett bevis på den kärlek som finns i att hjälpa och stötta sina nära och kära.
Min vän Harriets man fick i början av året en stroke. Men hennes hjälp och stöd har han orkat kämpa sig framåt. Så pass mycket att han nu inte bara kan gå och klara sig riktigt bra. Han har också målat det vackra kortet som jag fick en bild av.
Tack Harriet och Sören för att ni delar med er av inte bara ett kort, men mest av allt av er kärlek och vänskap.

Julkort från Harriet och Sören

 

 

*Bilden och blogginlägget är publicerat med tillåtelse av mina vänner.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det kom ett brev…

 1. Geddfish skriver:

  Tack för hälsning i min blogg! Har läst tillbaka lite i din blogg, intressant.
  Julen är över och nu önskar jag dig Ett Gott Nytt År där borta på Grönland!
  Kram, Gerd ♥

 2. Kraka skriver:

  Tack detsamma! Hoppas 2015 blir ett bra år før oss alla.
  Kram

 3. gunnardeckare skriver:

  Jag kan hålla med dig om att det gamla sättet att skicka brev gav mer tid till eftertanke. Men sms,mms med flera kommunikationssätt kan också vara bra bara man tänker innan man trycker på sändknappen.

 4. Znogge skriver:

  Sms och mail i all ära men visst är det trevligt att få en handskriven hälsning också! Där kan jag känna att jag är lite gammalmodig av mig…

  Kram och god fortsättning

 5. Lollo skriver:

  Ibland saknar jag också ”riktiga” brev. Både att få dem och att skriva dem. Minns hur jag älskade att få ett brev att se vackert ut och tränade mycket på en snygg handstil.

  Samlade på brevvänner. Satte i varje brev i pärmar. Avsändaren i bokstavsordning och breven i kronologisk ordning. Dessa pärmar har jag kvar, men numera blir det ingen påfyllning …

  Men moderniteterna har sina fördelar också, helt klart. Förstår att du blev extra glad åt det MMS du fick, som var så fint smyckat och arbetat … och fyllt av kärlek och omtanke. Det är mycket värt, hur det än färdas eller i vilken form det än kommer i …

 6. Pingback: Att skriva för hand … | I mitt tankerum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *