Vad är det för väder vi fått

Jag är uppvuxen med populärmusik, först Radio Nord i början av 1960-talet och sedan Sveriges Radio P3 som blev en naturlig följd av att piratradiosändningar hotade radiomonopolet. Min sons pappa tyckte det var ett bevis på min simpla arbetarklassbakgrund att jag kunde så många schlagertexter. Ja, som ni förstår var det långt innan det blev populärt med program som Så ska det låta, en musiktävling som bygger just på att kunna texter i olika låtar. Nu är det inte så att jag kan texter i detalj, men jag kan oftast blixtsnabbt associera till en text, oftast en schlager, i de mest skiftande sammanhang.

En av dem man kunde höra ofta under 1960-talet var Anna-Lena Löfgren som spelat in flera av mina favoritlåtar. En favorit är Regniga natt. Men den jag nästan glömt passar nog ännu bättre den här sommaren: Vad är det för väder vi fått?

*Den som har Spotify, vilket väl de flesta har numera, kan klicka på länkarna och lyssna.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Vad är det för väder vi fått

  1. Ingrid skriver:

    Texten till de här låtarna kan jag nog nästan utantill utan att ha lyssnat på Spotify, som jag inte har. Jag lyssnar inte så aktivt på musik, utan det räcker bra med radions utbud och så några cd-skivor med favoriterna.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *